- Tenker på Marius hver eneste dag

Drosjesjåføren som kjørte knivskadde Marius Løken til Legevakta sier hendelsen har endret livet hans.

DROSJESJÅFØR: Taxisjåfør Azhar Munir (38) kjørte hardt skadde Marius Løken til legevakten. Han skal ikke vitne under rettssaken, men sier til Dagbladet at han tenker på Marius hver eneste dag. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.
DROSJESJÅFØR: Taxisjåfør Azhar Munir (38) kjørte hardt skadde Marius Løken til legevakten. Han skal ikke vitne under rettssaken, men sier til Dagbladet at han tenker på Marius hver eneste dag. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag starter rettssaken mot 23-åringen som er tiltalt for å ha knivstukket både Andreas Nilstad (22) og Marius Løken (23) flere ganger i en leilighet i Pilsestredet i Oslo natt til 30. oktober 2011.

Andreas Nilstad døde av skadene han fikk denne natta, mens Løken overlevde etter at han greide å stoppe en drosje som fikk fraktet ham til legevakten.

15 vitner skal forklare seg i løpet av den seks dager lange rettssaken, i tillegg til at fire rettssakkyndige vil avlegge sine vurderinger av tiltalte.

- Tenker på ham Drosjesjåfør Azhar Munir (39) som plukket opp Marius Løken, hardt skadd og kjørte ham til Legevakten, er imidlertid ikke blant dem som skal vitne under rettssaken.

Til Dagbladet forteller 39-åringen at kjøreturen med Marius som passasjer har endret livet hans.

- Jeg tenker på Marius hver eneste dag. Hver gang en kunde rekker ut hånda etter drosjen min, tenker jeg på Marius, sier Munir til Dagbladet.

- Uendelig takknemlig Marius Løken er den første som vil forklare seg for retten i dag. Det opplyser hans advokat, Karen Randi Forbrigd overfor Dagbladet.

- Han vil blant annet forklare seg om de store fysiske og psykiske skadene han ble påført den natta, sier Forbrigd.

- Det har vært en lang og smertefull vei tilbake til hverdagen for Marius. Ikke bare greide han å berge livet så vidt, han har også hatt stor sorg etter at en av hans beste venner ble drept, fortsetter hun.

Hun forteller at Løken heller ikke på noen måte har glemt Munir, eller det Munir gjorde da Løken kom livstruende skadet inn i drosja hans.

- Han er uendelig takknemlig for alle som har hjulpet ham og bidratt til at han berget livet, ikke minst taxisjåføren som forsto alvor og brakte ham til lege, sier Forbrigd.

- Vanskelig å beskrive synet Drosjesjåfør Munir hadde allerede en kvinnelig passasjer i drosja da Løken greide å stoppe ham, og forteller at det først var på Legevakten at han forsto hvor hardt skadd den unge mannen faktisk var.

Løken ble ifølge tiltalen knivstukket både i hodet, halsen, brystet og ryggen.

- Det er vanskelig å beskrive synet. Han hadde stikkskader så mange steder på kroppen. Det er noe jeg håper jeg aldri får oppleve igjen, sier Munir.

Han forteller at han har møtt Marius én gang etter at han ble skrevet ut fra sykehuset, i forbindelse med et intervju med avisa VG.

- Marius sa han var veldig takknemlig for at jeg kjørte han til legevakta. Han var en utrolig hyggelig fyr, en god kar, sier Munir til Dagbladet.