Vinstra-drapet

- Tenkte at jeg kunne reddet henne

Laura Iris Haugens mor ble vitne til drapet, men så ikke at det var datteren som ble knivstukket.

DREPT UTENFOR HJEMMET: Laura Iris Haugen (16) ble knivdrept rett utenfor hjemmet på Sorperoa på Vinstra. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
DREPT UTENFOR HJEMMET: Laura Iris Haugen (16) ble knivdrept rett utenfor hjemmet på Sorperoa på Vinstra. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LILLEHAMMER (Dagbladet): - «Tenk at jeg reiste av gårde for å få [naboen] til legen istedenfor å redde mi egen datter», sa jeg til ham. «Ja, det var merkelig, ja», sa han. Han var en svært fornøyd gutt som hadde gjennomført det han ville til punkt og prikke.

Den 49-årige moren til Laura Iris Haugen (16), som ble knivdrept på Vinstra i fjor høst, forklarer seg i retten, og refererer hva hun sa til gutten som drepte datteren umiddelbart etter drapet.

Hun og den da tiårige sønnen ble vitner til at datteren ble knivstukket utenfor huset, men så ikke at det var henne, og valgte å kjøre den skadde 57-årige naboen til legevakta. Det plager henne voldsomt i ettertid.

- Jeg tenkte at hadde jeg gjort annerledes, kunne jeg ha reddet henne. Jeg kastet meg i grøfta, forteller moren om øyeblikket da hun seinere skjønte at det var datteren som lå utenfor familiehjemmet på Sorperoa på Vinstra.

Forlot salen

Den 17-årige tiltalte gutten - som har tilstått drapet, men nekter straffskyld fordi han mener seg utilregnelig i gjerningsøyeblikket - ankom retten i 09-tida som vanlig, men forlot salen få minutter seinere, på grunn av morens vitnemål.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer