SJOKKSYN: Da Simone Micheletti kom til Chobe-elva, så han nøyaktig hvor ille det var. - Dette er ikke normalt, sier han om funnet som ble gjort onsdag denne uka. Foto: Simone Micheletti / Serondela Lodge
SJOKKSYN: Da Simone Micheletti kom til Chobe-elva, så han nøyaktig hvor ille det var. - Dette er ikke normalt, sier han om funnet som ble gjort onsdag denne uka. Foto: Simone Micheletti / Serondela LodgeVis mer

Tenkte ikke over brølene. Så møtte han sjokksynet

Vanligvis er det snakk om et par, kanskje et titall. Synet som møtte Simone en morgen i Namibia, var helt vanvittig.

- Scenen var virkelig ille. Det var en tragedie, sier Simone Micheletti om sjokksynet som møtte ham onsdag morgen denne uka nær Chobe-elva på grensa mellom Botswana og Namibia, ifølge kanadiske CBC.

Han eier og driver Serondela viltleir i Namibia, som befinner seg ved siden av en nasjonalpark ved Chobe-elva.

CBC skriver at da Micheletti gikk og la seg tirsdag, tenkte han ikke over løvebrølene han hørte langt unna.

Det gjorde han da han ble oppringt av en nabo denne morgenen, og ble fortalt at det lå en haug med døde bøfler i elva like ved.

Druknet i panikken

Da han kom til Chobe-elva, så han nøyaktig hvor ille det var. Om lag 400 bøfler lå døde i vannet, ifølge myndighetene i Botswana, skriver BBC.

Man antar at den store bøffelflokken har blitt jaget av løver, og forsøkt å søke tilflukt i elva, ifølge myndighetene i Botswana.

- Løver liker ikke vann, og det vet bøflene, sier Micheletti, ifølge CBC.

Men da bøflene kom til elva, kan mye se ut til at de ble sittende fast. Elvebredden på den andre siden var for høy til at dyra klarte å komme seg over, og da oppsto det trolig panikk.

I panikken druknet trolig bøflene, ifølge BBC.

400 BØFLER: Ifølge myndighetene i Botswana skal så mange som 400 ha dødd i ulykken. Foto: Simone Micheletti / Serondela Lodge
400 BØFLER: Ifølge myndighetene i Botswana skal så mange som 400 ha dødd i ulykken. Foto: Simone Micheletti / Serondela Lodge Vis mer

- De prøvde lykken, men uheldigvis valgte de feil sted. Elvebredden på den namibiske siden var for høy, sier Micheletti.

Han forteller videre at det var overskyet tirsdag kveld som blokkerte for månen, så det kan ha vært helt svart i området da hendelsen skjedde.

- Ikke normalt

Miljømyndighetene i Botswana har sendt ut en pressemelding om hendelsen. I den heter det at det ikke er uvanlig at et større antall bøfler dør på denne måten, men leir-eieren Micheletti mener antallet er vanvittig.

Han har bare hørt om ulykker hvor opp til 50 dyr har dødd.

- Dette er ikke normalt, sier han.

De 400 bøflene skal ha vært en del av flokk på om lag 1000 dyr, ifølge CBC. Det skal være omtrent 25 løver i området, som regelmessig jakter storvilt i og ved nasjonalparken.

Chobe-elva renner gjennom Chobe nasjonalpark, som ifølge BBC er et populært turistmål. Parken er kjent for sitt store antall elefanter, sjiraffer, sobler og bøfler.

Hentet opp

De aller fleste døde dyrene ble hentet opp av elva i løpet onsdagen. Mange av dem ble tatt med av lokalbefolkningen som bor i nærheten, blant annet for å spise dem.

På fredag var elva nesten fri for dyr.

- Det var nok en god avgjørelse. Du kan bare tenke deg følgende av 400 dyr som råtner i vannet.

HENTET OPP: De aller fleste døde dyrene ble hentet opp av elva i løpet onsdagen. Mange av dem ble tatt med av lokalbefolkningen som bor i nærheten, blant annet for å spise dem. Foto: Simone Micheletti / Serondela Lodge
HENTET OPP: De aller fleste døde dyrene ble hentet opp av elva i løpet onsdagen. Mange av dem ble tatt med av lokalbefolkningen som bor i nærheten, blant annet for å spise dem. Foto: Simone Micheletti / Serondela Lodge Vis mer