«Tenkte med en gang at det måtte være ham»

Nobeldemonstranten Adan fortalte Brianna om volden og demonstrasjonene i Mexico på fest lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg tenkte med en gang at det måtte være ham, sier Brianna Anderson til Dagbladet.

Lørdag var hun på fest med meksikanske Adan Cortes Salas (21), som i dag ble pågrepet da han tok seg opp på scenen under utdelingen av Nobels fredspris, hvor han ba Malala om å ikke glemme Mexico.

- Han snakket masse om at han var virkelig bekymret for situasjonen i hjemlandet. Han fortalte om drapene, volden og hvor utrygt det var for studenter, særlig etter demonstrasjonene som har eskalert den siste tiden, sier hun til Dagbladet.

Avslag Demonstrasjonene har kommet etter kidnappingen og drapene på 43 meksikanske studenter, hvor en rekke politimenn er beskyldt for å være involvert.

Det er uklart hvor lenge Salas har vært i Norge. Anderson og Erlend Rydning, som var på samme fest lørdag, sier 21-åringen hadde søkt om å få bli i Norge, trolig som student, men at han hadde fått ett avslag og at han fryktet at et endelig avslag var rett rundt hjørnet.

- Såvidt jeg forstod hadde han klaget på avgjørelsen. Hvis han fikk nei, måtte han dra til Mexico nærmest med det samme, sier Anderson.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer