Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Tenkte på Klungland som ble skutt under Nokas-ranet

For andre gang opplever politimester Arne Hammersmark at en av hans polititjenestemenn blir skutt på jobb.

ANDRE SKUDDRAMA:  Politimester i Gudbrandsdalen, Arne Hammersmark, var visepolitimester i Rogaland under Nokas-ranet, hvor politimannen  Arne Sigve Klungland ble skutt og drept.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
ANDRE SKUDDRAMA: Politimester i Gudbrandsdalen, Arne Hammersmark, var visepolitimester i Rogaland under Nokas-ranet, hvor politimannen Arne Sigve Klungland ble skutt og drept. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 69 år gammel mann ble natt til torsdag pågrepet etter å ha skutt og skadet en politimann på Vinstra. Mannen er nå siktet for forsøkt på forsettlig drap, og framstilles for varetektsfengsling torsdag.

Det er andre gang politimesteren i Gudbrandsdalen, Arne Hammersmark, opplever at en av hans polititjenestemenn blir skutt på oppdrag.

- Da meldingen kom inn i går om at en politimann var skutt, så var det en veldig dramatisk melding å få. Jeg fryktet det verste, og det er klart at man da tenker på Klungland som ble skutt under Nokas-ranet, sier Hammersmark til Dagbladet.

- Verste man kan oppleve Kjell Alrich Schuman ble dømt for å ha skutt og drept politimannen Arne Sigve Klungland under Nokas-ranet 5. april 2004. Hammersmark var den gang visepolitimester i Rogaland.

- Det verste man kan oppleve på jobben er å miste folk på en sånn måte. Ingen opplevelse kan være særlig verre enn det. Lettelsen var derfor stor da jeg fant ut at skadene ikke syntes å være svært alvorlige etter at politmannen ble skutt i natt, sier Hammersmark.

Politimannen i 40-årene ligger på Ullevål sykehus. Hammersmark er nå på vei for å besøke ham.

- Etter forholdene går det bra med ham, sier Hammersmark.

Slo etter legen Politiet ble kontaktet av Vinstra legekontor onsdag kveld, som hadde opplevd den 69 år gamle mannen som truende.

- Han hadde forsøkt å slå legen. På bakgrunn av at han ble oppfattet som truende, så rykket vi ut. Dette var i utgangspunktet en ordenssak, sier Hammersmark til Dagbladet.

Da politiet ankom stedet, hadde mannen forsvunnet fra stedet. To væpnede politimenn reiste deretter til mannens bolig, og forsøkte å oppnå kontakt med ham.

- Han kom ut av døra med ei hagle. Politimennene snudde og sprang, men det gikk veldig raskt. Han løsnet ett skudd fra tre til fire meters avstand, og den ene politimannen ble truffet i nedre del av ryggen. Han skjøt ett skudd til, men det var et bomskudd, sier Hammersmark.

- Kritisk situasjon Politimennene kom seg i dekning, og fikk varslet politiets operasjonssentral.

- Det var veldig kritisk, for da visste vi ikke hvor gjerningsmannen befant seg, sier Hammersmark.

Naboer ble bedt om å låse døra og holde seg innendørs. En kvinne som bor i en utleiedel i boligen ble evakuert. Det ble bedt om bistand fra Oslo politidistrikt, og mannskap fra Lillehammer og nordover ble kalt inn.

POLITIAKSJON:  Politiet gikk til aksjon mot en bolig på Vinstra, etter at en mann skjøt og skadet en politimann. 
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
POLITIAKSJON: Politiet gikk til aksjon mot en bolig på Vinstra, etter at en mann skjøt og skadet en politimann. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer

- Vi ble etter hvert relativt sikre på at han befant seg i boligen og fikk kontroll på stedet. Vi fikk på plass beredskapstropp, forhandlere fra Oslo og et helikopter fra Rygge, sier Hammersmark.

Pågrepet i stua Politiet besluttet i 04.40-tida å gå til aksjon mot mannen, etter først å ha forsøkt å kontakte ham på mobiltelefon og ved hjelp av megafon.

- Han ble pågrepet i stua. Da var han ikke bevæpnet. Vi fant våpenet i boligen, sier Hammersmark.

Hammesmark sier at sikkerhetsvesten kan ha reddet politimannen.

- Den har enten reddet livet hans eller hindret at han ble kritisk skadd, sier Hammersmark.

69-åringen er kjent for politiet fra før av. Politiet har tidligere inndratt et skytevåpen tilhørende mannen.

 

Arne Sigve Klungland, som ble skutt og drept under Nokas-ranet i Stavanger.
FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET.
Arne Sigve Klungland, som ble skutt og drept under Nokas-ranet i Stavanger. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET. Vis mer
503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 830642133


Varnish cache server

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media