- Tenkte på Klungland som ble skutt under Nokas-ranet

For andre gang opplever politimester Arne Hammersmark at en av hans polititjenestemenn blir skutt på jobb.

ANDRE SKUDDRAMA:  Politimester i Gudbrandsdalen, Arne Hammersmark, var visepolitimester i Rogaland under Nokas-ranet, hvor politimannen  Arne Sigve Klungland ble skutt og drept.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
ANDRE SKUDDRAMA: Politimester i Gudbrandsdalen, Arne Hammersmark, var visepolitimester i Rogaland under Nokas-ranet, hvor politimannen Arne Sigve Klungland ble skutt og drept. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En 69 år gammel mann ble natt til torsdag pågrepet etter å ha skutt og skadet en politimann på Vinstra. Mannen er nå siktet for forsøkt på forsettlig drap, og framstilles for varetektsfengsling torsdag.

Det er andre gang politimesteren i Gudbrandsdalen, Arne Hammersmark, opplever at en av hans polititjenestemenn blir skutt på oppdrag.

- Da meldingen kom inn i går om at en politimann var skutt, så var det en veldig dramatisk melding å få. Jeg fryktet det verste, og det er klart at man da tenker på Klungland som ble skutt under Nokas-ranet, sier Hammersmark til Dagbladet.

- Verste man kan oppleve Kjell Alrich Schuman ble dømt for å ha skutt og drept politimannen Arne Sigve Klungland under Nokas-ranet 5. april 2004. Hammersmark var den gang visepolitimester i Rogaland.

- Det verste man kan oppleve på jobben er å miste folk på en sånn måte. Ingen opplevelse kan være særlig verre enn det. Lettelsen var derfor stor da jeg fant ut at skadene ikke syntes å være svært alvorlige etter at politmannen ble skutt i natt, sier Hammersmark.

Politimannen i 40-årene ligger på Ullevål sykehus. Hammersmark er nå på vei for å besøke ham.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer