Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oslo domkirke:

Tenner lys for Ari i hele natt

- Han svarte alltid at han hadde det bra da jeg sendte meldinger.

PROTOKOLL: Karianne Skibenes var en av mange som møtte opp for å skrive i Ari Behns kondolanseprotokoll i Oslo Domkirke. Reporter: Øystein Andersen. Video: Malene Storrusten Vis mer

Da Oslo domkirke la fram kondolanseprotokollen for Ari Behn og innledet åpen kirke klokka 18 fredag kveld, hadde dørene allerede vært åpne i «det stille» i to timer.

Over 800 mennesker hadde de to timene vært innom et kirkerom som virkelig var stille, selv om det foregikk nedrigging i kirken med plass til tusen mennesker etter bisettelsen tidligere på dagen.

Bare et kvarter etter at protokollen var åpnet for alle, var det kø halvveis opp kirkegolvet for de mange som ville skrive og signere en siste hilsen. Alle fikk sitte uforstyrret med protokollen.

Karianne Skibenes var blant de første. Hun hadde ventet i flere timer etter at det var fullt, før hun nådde fram i køen til selve bisettelsen.

Hun bekrefter sitt personlige inntrykk av Ari Behn som en inkluderende person, slik mange som kjente han har sagt etter dødsfallet første juledag.

- Han svarte at det går bra

Også Karianne Skibenes bor i Bærum - hun på Kolsås og han bodde i Lommedalen.

- Jeg har truffet han et par ganger på kjøpesenter og sånt. Og så har jeg skjønt at han har hatt depresjon. Jeg har sendt ham meldinger på Facebook og spurt hvordan det går.

- Og ja, han har svart hver gang og sier det går bra, forteller Karianne Skibenes til Dagbladet, i en ettertenksom stund i mørket utenfor domkirken etter at hun har skrevet sin hilsen.

Og den muligheten ligger åpen for alle nattevandrere fram til klokka 06 lørdag morgen.

LYS FOR ARI: Lillian Rasmussen (til venstre) og Diane Snemyr skrev i kondolanseprotokollen og tente lys under åpen kirke i Oslo domkirke fredag kveld. Den muligheten er åpen for alle fram til klokka 06 lørdag morgen. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet.
LYS FOR ARI: Lillian Rasmussen (til venstre) og Diane Snemyr skrev i kondolanseprotokollen og tente lys under åpen kirke i Oslo domkirke fredag kveld. Den muligheten er åpen for alle fram til klokka 06 lørdag morgen. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet. Vis mer

- Da lukkes protokollen og blir brakt til de pårørende som skal ta vare på den og se hilsenene. Domkirken blir åpen i hele natt fram til da, sier kirkevert Pamela Hill Griffiths til Dagbladet.

- Viktigste tale på lang tid

Både Maud Angelica og Ari Behns bror Espen Bjørshol trakk fram selvmordsproblematikken i sine taler under bisettelsen i Oslo domkirke fredag.

Leder for Nasjonalt Senter for Selvmordsforskning og -forebygging (NSSF), Lars Mehlum, sier til NTB at det er bra at familien peker på at det er viktig å søke hjelp.

- Jeg tror dette budskapet når fram til mange, sier han.

Vårt Land skriver fredag på lederplass at de mener Maud Angelica Behns tale er den viktigste på lang tid, og at talen kan bli et vendepunkt i arbeidet med å forebygge selvmord og selvskading.