Tenner på foreleser'n

BLINDERN (Dagbladet): En eksklusiv krets av forelesere på Universitetet i Oslo har et fenomenalt drag på studinene. Men det er intellekt, talegaver og selvsikkerhet jentene tenner på. Det sier de i alle fall.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Studenter får orgasme når Trond Berg Eriksen foreleser. Thomas Hylland Eriksen opptrer i grunnfagsstudentens våte drømmer,» slår studentavisa Universitas fast. Jentene på ex.phil. skribler hete vers om universitetslektor Arne Strand på doveggene.

«Arne Strand er så sexy, men hvorfor?» står det i et avlukke på damedoen i Vilhelm Bjerknes hus. En betatt medsøster har svart: «Fordi han er snill, grei, smart, flink... Skjønner?»

Sweetheart

Dagbladet foretok en uhøytidelig rundspørring på Blindern, og kan «avsløre» noen flere av universitetets favoritter. De fleste fag har sine favoritter.

Det er på idéhistorie universitetslektor Trond Berg Eriksen regjerer. Sosialantropologistudentenes sweetheart er professor Thomas Hylland Eriksen . På ex.phil. er det to som trekker ekstra mange jenter til forelesningene, universitetslektor Arne Strand og førsteamanuensis Einar Øverenget . På nordistikk og litteratur har førsteamanuensis Jon Haarberg spesielt drag på damene. Gutter på mat-nat trekker uten betenkningstid fram foreleser Xeni Dimakos , mens jentene påstår at gutta også henger etter universitetslektor Inga Bostad på ex.phil.

Autoritet

Men hva gjør dem tiltrekkende? Blant alle Dagbladet snakket med er det karakteristikker som selvsikkerhet, autoritet og utstråling som går igjen. De beste får studentene til å føle at de blir sett.

- Han er sjarmerende, morsom og flink, og har skikkelig glimt i øyet. Og så fører han mer dialog med studentene enn de fleste andre, sier litteraturstudentene Karin Haugen, Ragnhild Meek og Katja Buen om sin favoritt Jon Haarberg.

- Menn som kan det de gjør, er tiltrekkende, slår de tre ex.phil.-studentene Marianne Knarud, Petra Lybæk og Therese Olavsrud fast. Alle har de sansen for Einar Øverberget, men skjønner ikke helt alt oppstyret rundt Arne Strand. Men de undres over om disse intellektuelle drømmeprinsene føler seg brydd når de står foran en sal smekkfull av jenter.

- De skjønner vel noe. Det må være rart å vite at folk i salen sitter og forestiller seg dem nakne, ler en av dem.

Vakker og smart

- Xeni. Hun foreleste i statistikk på mat-nat. Hun er dødsfresk, vi mistet ikke en eneste forelesning, sier Mathias Meisfjordskar. Guttene rundt lunsjbordet er ikke i tvil om favoritten.

- Det er så mange gamle forelesere her, så når det kommer en ung og vakker kvinne inn sier det seg sjøl at det blir noe ekstra. Men ingen av oss prøvde å be henne med ut, det handlet vel mer om en slags avstandsforelskelse, sier han. Flere rundt bordet er skjønt enige om at de tenner på jenter som har noe i hodet.

- Og der har jo foreleserne et stort forsprang. De har jo faktisk noe å lære bort, sier Dagfinn Bergsager.

SKRIFTEN PÅ VEGGEN: Det tenkes på mer enn fag på forelesningene.