Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tenorene sparket verdenskoret

STAVANGER (Dagbladet): World Festival Choir har fått sparken fra den verdensomspennende turneen med de tre tenorene Luciano Pavarotti, Plácido Domingo og José Carreras. Nå vil nordmennene bak koret gå rettens vei for å få stoppet konserter inntil verdenskoret får delta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var de tre tenorenes agent, Tibor Rudas, som for tre uker siden sendte brev til koret med beskjed om at avtalen med World Festival Choir var sagt opp.

Lokale arrangører rundt om i verden hadde reagert på at et amatørkor skulle synge med de tre tenorene, mens det i avtalen stod at et profesjonelt kor skulle følge med verdensartistene.

Kontaktet advokat

Den svenske kjendisadvokaten Björn Wangsson sendte umiddelbart et brev til Tibor Rudas der han på korets vegne opplyste at kontraktsbruddet vil bli rettslig forfulgt.

- Den mest råtne handlingen jeg har sett fra en agents side, skal advokaten ha sagt da han fikk høre om Rudas' oppførsel overfor World Festival Choir.

Aldri mer Rudas

Verdenskorets leder Jan Jensen er fryktelig skuffet og skjønner ikke at det er mulig å oppføre seg slik Tibor Rudas nå har gjort.

- Her har jeg mottatt over 100 telefakser fra Rudas om arrangementet, og plutselig avlyser han hele turneen , sier en oppgitt Jensen.

Han vil sammen med advokat Bjørn Wangsson diskutere hvilke tiltak koret vil rette mot agenten.

- Det er ikke utenkelig at vi vil kreve erstatning fra Tibor Rudas, sier Jensen, som aldri mer ønsker å samarbeide med mannen.

I et brev kormedlemmene fikk tilsendt like før påske skriver ledelsen at man vil forsøke å stoppe enkelte konserter. Dette ønsker Jan Jensen ikke å kommentere.

Støtte fra medlemmene

Han er glad for all støtten han har fått fra medlemmer den siste uka.

- Nå skal vi igjen konsentrere oss om egne konserter der vi selv står som arrangør, opplyser Jensen.

I Norge er det rundt 300 verdenskormedlemmer som har planlagt å være med på turneen som starter i Tokyo 29. juni.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media