Tente fakler for asylsøkerne: - Håper myndighetene får med seg dette og behandler sakene våre

Norske myndigheter vil sende dem ut til Russland. Onsdag deltok asylsøkerne fra Vestleiren i protestene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KIRKENES (Dagbladet): Det lille torget i Kirkenes var fylt til randen med mennesker da «Sommerfugl i Vinterland» startet demonstrasjonen onsdag ettermiddag.

I kveld holder nemlig gruppa Refugees Welcome to Norway asyldemonstrasjonen «Bevar Asylretten» i byer over hele landet, som en reaksjon på utsendingene av asylsøkere over Storskog.

Anslagsvis hundre personer møtte opp med fakler til markeringa i sentrum av tettstedet i Finnmark. «Krigsmødremonumentet» - statuen som er reist på torget - var dekorert med en plakat som hilset asylsøkerne velkommen til Norge for anledningen.

Håper på effekt Omtrent halvparten av de oppmøtte i Kirkenes var asylsøkere som i dag bor på Vestleiren i påvente av utsendelse, og som har fått beskjed om at norske myndigheter vil sende dem tilbake til Russland. Det ga markeringen et spesielt bakteppe.

- Jeg synes det er flott å se at så mange har kommet hit i dag, og håper norske myndigheter får med seg dette, og at de vil behandle søknadene våre likevel, sier 33 år gamle Ashraf Alio i Syria.

Han har bodd i leiren i ti dager - og flyktet til Norge fordi han ikke lenger kunne studere i Russland. Studentvisumet hans gikk nemlig ut, og han var redd for å bli sendt tilbake til Syria og militærtjeneste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer