Tente fakler til minne om trafikkdrepte

Minnemarkering på E18 i Vestfold.

MINTES TRAFIKKDREPTE: Minnemarkeringen - Lys til ettertanke - ble holdt på E18 i Stokke kommune der flere hundre lys ble tent langs veien. Tilstede var pårørende og representanter fra brannvesenet, utrykningspolitiet, helsepersonell og ambulansetjenesten.  
Foto: Heiko Junge / SCANPIX
MINTES TRAFIKKDREPTE: Minnemarkeringen - Lys til ettertanke - ble holdt på E18 i Stokke kommune der flere hundre lys ble tent langs veien. Tilstede var pårørende og representanter fra brannvesenet, utrykningspolitiet, helsepersonell og ambulansetjenesten. Foto: Heiko Junge / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Hundrevis av fakler minnet søndag bilistene på E18 gjennom Stokke i Vestfold om de mange trafikkdrepte.

Motorveistrekningen gjennom Stokke kommune var helt mørklagt, bare opplyst av fakler og farten ble satt ned til 30 kilometer i timen i forbindelse med markeringen Lys til ettertanke.

I Skjee kirke talte blant andre pårørende Tom Løwehr til veidirektør Terje Moe Gustavsen. Løwehr mistet i november 2004 sin 16 år gamle datter i en mopedulykke i nettopp Stokke kommune. Wig Wam-stjernen Åge Sten Nilsen framførte tre sanger, blant annet en følelsesladd versjon av Bjørn Eidsvågs «Eg ser».

Rundt 200 personer deltok i markeringen. Til stede var blant annet flere representanter fra utrykningspolitiet, brannvesenet, NAF, Viking og ambulansetjenesten. I ti kuldegrader gikk de oppmøtte i fakkeltog ned til europaveien. 15 lysende søyler minnet om de som mistet livet bare på Vestfold-veiene i 2008.

I alt mistet 256 personer livet i trafikken i 2008. Av dem var 67 ungdom i alderen 15 til 24 år. Tallet på unge trafikkdøde økte med 52 prosent fra 2007 til 2008.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer