Tente lys for de omkomne

ÅSTA/OSLO (Dagbladet): - Våre ord kan ikke fylle det savn de pårørende og etterlatte føler nå, sa statsminiter Kjell Magne Bondevik under minnegudstjenesten i Åmot kirke i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sammen med Kong Harald og Dronning Sonja besøkte Bondevik og samferdselsminister Dag Jostein Fjærvoll minnegudstjenesten kl. 16.00.

En sterkt beveget statsminister påpekte at togkatastrofen har gjort et stort inntrykk på både regjeringen og det norske folk.

- Jeg håper de pårørende kjenner at vi slår en menneskelig ring rundt dere, sa Bondevik.

Arve Tellefsen spilte fiolin i den tettpakkede kirken i Hedmark. Etter statsministerens tale ble en krans av lys tent ved alteret - for de omkomne.

Statsministeren takket alle som var involvert i redningsaksjonen, men minnet om hvor sårbare kommunikasjonsmidler er selv i den moderne tid.

- Jeg lyser fred over de som mistet livet i den tragiske togulykken ved Åsta, sa Bondevik.

Biskop Rosemarie Köhn overbrakte etterpå en melding fra Kongen:

- Statsoverhodene i de nordiske land, Sverige, Island og Finland, gir uttrykk for sin dype medfølelse.

Tidligere i dag var Bondevik, Køhn og fylkesmann Sigbjørn Johnsen på Åsta stasjon og fikk se åstedet der 19 personer trolig har mistet livet.

I løpet av de 25 minutter lange oppholdet så de at deler av toget ble kjørt vekk, arbeidere som jobbet med å dele vognene og utstyret som blir brukt i bergningsaksjonen.

Bondevik tok seg tid til å snakke med naboer som hadde møtt fram for å se ulykkesstedet, og han så på forholdene på stasjonen.

- Å se ulykkestogene gjorde sterkt inntrykk på meg, sa han til de frammøtte pressefolkene.

- Når jeg ser vrakrestene tenker jeg på lidelsene og pinslene som de skadde og de omkommende måtte gjennomgå, sa Bondevik.

TRIST SYN:Bondevik og Köhn vises rundt på skadestededt.