MINNEMARKERING: Skolevenner av Olav tente lys for 12-åringen langs veien der han ble påkjørt og drept. Foto: THERESE DOKSHEIM
MINNEMARKERING: Skolevenner av Olav tente lys for 12-åringen langs veien der han ble påkjørt og drept. Foto: THERESE DOKSHEIMVis mer

Tente lys for Olav (12) i gata der han ble påkjørt

Syvende trinn ved Kleppe skole hadde med seg sin siste hilsen til gutten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KLEPP (Dagbladet): Minnemarkeringen fant sted langs Lalandsvegen i Klepp onsdag morgen, der Olav (12) ble påkjørt fredag. Klassekameratene hadde skrevet sine siste hilsener i hjerter, og tente lys for gutten. 

Stig Morten Breiland, assisterende rektor ved skolen der Olav var elev, Kleppe skole, sier til Dagbladet at elevene la ned hjerter for gutten.

- De har skrevet en siste hilsen til Olav. Dette er en del av sorgprossesen, i klasserommet er det en pult som står tom, sier han til Dagbladet.

Politiet bisto i minnemarkeringen, og hadde stengt av deler av Lalandsvegen, da barna gikk deler av strekningen Olav selv kjørte rulleski den skjebnesvangre kvelden. 

Der fikk de ta sin siste hilsen med gutten. 

- Det er tid for samtale, og for de tilsette til å ta seg av dem som er i sorg. Vi valgte å gjøre en markering for trinnet Olav gikk på, som en del av sorgprosessen, sier han til Dagbladet.  

Olav ble påkjørt bakfra da han gikk på rulleski med faren sin langs den smale, svingete veien i Klepp kommune i Rogaland. Han døde lørdag av skadene han pådro seg.

Bilføreren stakk av fra stedet. Politiet pågrep i går to personer, en mann og en kvinne i 40-åra, for å ha kjørt bilen som traff gutten. Politiet har foreløpig ikke ønsket å kommentere hvilken paragraf de to er siktet etter.

Mannen erkjenner i følge sin advokat, Anne Kroken, ikke straffskyld.

- Mannen erkjenner ikke straffeskyld. Det vil bli flere avhør onsdag, sier Kroken til Stavanger Aftenblad.

Det skal holdes pressekonferanse på Stavanger politihus i dag klokka 12. Dagbladet følger saken. 

Tente lys for Olav (12) i gata der han ble påkjørt