TENTE LYS: Venner av den drepte tente i kveld lys utenfor åstedet i Pilestredet i Oslo. Foto: Hilde Mesics Kleven/Dagbladet
TENTE LYS: Venner av den drepte tente i kveld lys utenfor åstedet i Pilestredet i Oslo. Foto: Hilde Mesics Kleven/DagbladetVis mer

Tente lys for sin drepte kamerat

- Det var viktig å komme ut hit og markere for en god mann, sier en venn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Venner og familiemedlemmer samlet seg i kveld utenfor leiligheten i Pilestredet 70 i Oslo, der en person ble drept og en annen kritisk skadd i natt.

De tente lys, holdt rundt hverandre, snakket sammen og trøstet hverandre.

- Det har vært en tung dag for oss alle, men det var viktig å komme ut og markere for en god mann, sier en venn av den drepte til Dagbladet.

Det var i natt klokka 2.22 natt at Oslo politidistrikt mottok melding om at en person var knivstukket i oppgangen i Pilestredet 70.

Vitner forteller til Dagbladet at det var mye blodsøl inne i bygården. På veggen stod «GUD» skrevet i blod.

Den antatte gjerningsmannen ble pågrepet i bakgården med lettere skader. Han er nå siktet for drap og drapsforsøk på en annen ung mann som rømte unna i en taxi i natt.
  
Taxisjåfør Azhar Munir forteller til Dagbladet at han trodde det var halloween da den blodige unge mannen satte seg inn i bilen hans.

- Jeg trodde først det var Halloween, og ba ham om å gå ut av bilen. Men plutselig så jeg at det rant blod fra hans høyre skulder. Da skjønte jeg at det var alvor, sier Munir til Dagbladet.

Han kjørte den unge mannen til legevakta. Deretter ble den skadde fraktet til Ullevål Universitetssykehus, hvor han ble operert i natt. Tilstanden hans blir beskrevet som kritisk, men stabil.