Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tente lys for sine kjære i Thailand

Julegudstjenesten i Phuket ble en følelsesladd seremoni for de pårørende etter tsunamien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PHUKET (Dagbladet.no): Nesten 200 mennesker møtte opp på Sjømannskirkas julegudstjeneste på Kata i Thailand i ettermiddag. Halvparten av dem var pårørende og overlevende etter tsunamien som slo innover kystene for ett år siden. Gnistrende sol fra skyfri himmel og 30 plussgrader satte ramme på seremonien.


Det ble en følelsesladd gudstjeneste. Da prest Rune Birkeland og lederen for det norske pårørendesenteret i Kata åpnet gudstjenesten med ett minutts stillhet, satte det tonen for denne spesielle gudstjenesten.

Markeringen var kranset av orkideer i kirkens hage, og mellom trærne hang lamper i mange farger.

- Det var fint, men også veldig trist, fortalte Ruth Monfort Dagbladet.no etter gudstjenesten. Hun mistet søsteren sin i tsunamien.

Tente lys

Etter gudstjenesten var det lystenning i et lite kapell i sjømannskirka. Der kunne de pårørende tenne et lys for å minnes de som ikke lenger er med dem.

For ett år siden feiret 50 av dagens gjester jul med sine kjære. Og mistet dem to dager senere.

Etter gudstjenesten arrangerte sjømannskirka en egen julemiddag for alle de pårørende som har tatt veien ned til Thailand denne jula også.

STERKE FØLELSER: For mange ble julegudstjenesten er sterk påminnelse over hvor skjørt livet er. For ett år siden døde 84 nordmenn i Thailand da tsunamien rammet strendene på vestkysten. Foto: Robert S. Eik
STERKE FØLELSER: For mange ble julegudstjenesten er sterk påminnelse over hvor skjørt livet er. For ett år siden døde 84 nordmenn i Thailand da tsunamien rammet strendene på vestkysten. Foto: Robert S. Eik Vis mer

Rundt bassenget på idylliske Garden Home hotell var det dekket med hvite duker. Klart for en av de aller vanskeligste julemiddagene noen av de deltakende har vært med på.Derfor var heller ikke tårene langt unna under gudstjenesten.

Minnestund

2.juledag arrangerer pårørendesenteret og sjømannskirka spesielle markeringer for de norske pårørende i Khao Lak og på Phi Phi-øyene.

84 nordmenn døde i tsunamien i Thailand i fjor.

ETT MINUTT STILLHET: Lederen for det norske pårørendesenteret, Knut Erik Pedersen, ledet forsamlingen da de mintes fjorårets tsunami-ofre i Thailand.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!