Tente lys for vennene

Vennene til 17-åringen som ble drept i eksplosjonen, trøstet hverandre i går ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To venninner av den drepte 17-åringen omfavner hverandre utenfor balkongen der den hjemmelagde bomba gikk av onsdag kveld. I går ettermiddag kom flere venner av den drepte 17-åringen, og broren som ble hardt skadet, til åstedet for å legge ned blomster og tenne lys der en god venn mistet livet.

Bodde alene

De to ungdommene, som begge er norsk-syriske, bodde alene i leiligheten der ulykken skjedde.

Samtidig som vennene sørget, lå broren til den 17 år gamle gutten som ble drept, fortsatt på Ullevål sykehus. Han ble operert natt til torsdag for hode-, ansikts- og bruddskader. Tilstanden hans var i går alvorlig, men stabil. Han er ennå ikke avhørt av politiet.

To norske jenter var i leiligheten da bomba gikk av. De er nå sjekket ut av saken av politiet, men en 20 år gammel norsk-pakistaner som også var til stede, er siktet for uaktsom sprengning. Han framstilles for varetektsfengsling i dag.

Kjent av politiet

De to brødrene var begge tidligere kjenninger av politiet, etter en rekke volds- og vinningsforbrytelser.

Maher el Haji er nabo til guttene, og en venn av familien. Han ringte moren til guttene med en gang han forsto hva som hadde skjedd i går.

-  Hun var helt fortvilet, og ute av seg. Jeg prøvde å trøste og støtte henne så godt jeg kunne, sier el Haji til Dagbladet.

SAMHOLD: Vennene søkte trøst i hverandre etter bombetragedien.
VARSLET FAMILIEN: Maher el Haji er nabo og en venn av familien. Han varslet guttenes mor.