Tente på eks-damas hytte, låve og 45 dyr

30-åring innrømmer flere sjalusi-branner.

DYRA BRANT INNE: Slik så det ut på gården 1. juledag. 45 storfe brant ihjel og millionverdier gikk tapt. Foto: Terje Lisødegård / GD
DYRA BRANT INNE: Slik så det ut på gården 1. juledag. 45 storfe brant ihjel og millionverdier gikk tapt. Foto: Terje Lisødegård / GD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 45 melkekyr døde da en låve brant ned til grunnen i Sør-Fron natt til første juledag. I nabohuset sov fire personer, blant dem eks-kjæresten til 30-åringen som 3. juledag ble varetektsfengslet i fire uker.

Han skal i avhør ha tilstått at han tente på låven for å hevne seg på eks-kjæresten.

Tilstår ny brann I dag kom det fram ytterligere detaljer da politiet i Gudbrandsdal politidistrikt overfor Dagbladet kunne bekrefte  at 30-åringen har erkjent nok en brann.

I juni brant eks-kjærestens familiehytte fra 1950-tallet på Tryltåsen i Sør-Fron ned til grunnen. Forholdet ble politianmeldt, men henlagt tidligere i år. I forbindelse med låvebrannen ble imidlertid saken gjenåpnet

- I et nytt avhør har han erkjent at han også står bak hyttebrannen, sier politiadvokat Stine Rigmor Grimstad til Dagbladet.

Drevet av sjalusi 30-åringen skal i avhør ha forklart at motivet for brannene var sjalusi og et ønske om hevn.

Tidlig om morgenen 1. juledag skal han ha tent på en plastsekk som lå inntil låveveggen på Harpefoss. Han skal ha sett flammene ta tak før han forlot stedet uten å melde fra til noen.

Kunne tatt menneskeliv I nabohuset lå fire personer og sov. Vinduene på bolighuset sprakk og det er sotskader på veggene.

I varetektskjennelsen slår Sør-Gudbrandsdal tingrett fast at låvebrannen kunne ha ført til at menneskeliv gikk tapt. Han skal ha valgt ut låven fordi eks-kjæresten er datter av gårdeieren, og at han visste hun var der på besøk i jula.

30-åringen fra Sør-Fron er siktet etter mordbrannparagrafen. Ifølge GD var det bare som flaks og brannmannskapenes iherdige innsats som gjorde at våningshuset ble reddet.

Retten sier videre at det vil stride mot den alminnelige rettsoppfatning om mannen ikke ble varetekstsfengslet, all den tid 45 dyr mistet livet. I tillegg gikk verdier for mellom åtte og ti millioner kroner tapt.

Truende SMS Politiet skal ha sikret seg en SMS-melding hvor 30-åringen er truende overfor sin eks-kjæreste.

- Jeg er kjent med at han har tilstått låvebrannen, men ikke hyttebrannen, sier 30-åringens forsvarer Svein-Olav Bøen.

Han viser til at han så langt ikke har klarert med sin klient hva han kan kommentere i saken anledning.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer