Tente på eks-damas hytte, låve og 45 dyr

30-åring innrømmer flere sjalusi-branner.

DYRA BRANT INNE: Slik så det ut på gården 1. juledag. 45 storfe brant ihjel og millionverdier gikk tapt. Foto: Terje Lisødegård / GD
DYRA BRANT INNE: Slik så det ut på gården 1. juledag. 45 storfe brant ihjel og millionverdier gikk tapt. Foto: Terje Lisødegård / GD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 45 melkekyr døde da en låve brant ned til grunnen i Sør-Fron natt til første juledag. I nabohuset sov fire personer, blant dem eks-kjæresten til 30-åringen som 3. juledag ble varetektsfengslet i fire uker.

Han skal i avhør ha tilstått at han tente på låven for å hevne seg på eks-kjæresten.

Tilstår ny brann I dag kom det fram ytterligere detaljer da politiet i Gudbrandsdal politidistrikt overfor Dagbladet kunne bekrefte  at 30-åringen har erkjent nok en brann.

I juni brant eks-kjærestens familiehytte fra 1950-tallet på Tryltåsen i Sør-Fron ned til grunnen. Forholdet ble politianmeldt, men henlagt tidligere i år. I forbindelse med låvebrannen ble imidlertid saken gjenåpnet

- I et nytt avhør har han erkjent at han også står bak hyttebrannen, sier politiadvokat Stine Rigmor Grimstad til Dagbladet.

Drevet av sjalusi 30-åringen skal i avhør ha forklart at motivet for brannene var sjalusi og et ønske om hevn. Tidlig om morgenen 1. juledag skal han ha tent på en plastsekk som lå inntil låveveggen på Harpefoss. Han skal ha sett flammene ta tak før han forlot stedet uten å melde fra til noen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer