Tente på ferieby

Rundt 40 turister måtte rømme, flere av dem norske, da to svensker satte fyr på et ferieparadis i Thailand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Rundt 20 bungalower på ferieøya Ko Lanta brant ned natt til i går, og to svensker er pågrepet mistenkt for å ha forårsaket brannen. Ifølge Aftonbladet må paret ut med 3 millioner kroner i kausjon, men det ryktes at det er mulig å forhandle summen kraftig ned.

Rundt 40 turister måtte evakueres da den voldsomme brannen brøt ut i feriekomplekset Sanctuary Resort ved stranda Long Beach i Ko Lanta. En norsk turist forteller til avisa:

- Jeg ble vekket av at noen banket på døra vår og skrek. Først ville jeg blåse i det. Jeg er glad jeg ikke gjorde det, da hadde jeg vært død i dag, sier nordmannen.

Da nordmannen og hans fire reisekamerater kom ut oppdaget de at flere feriehus brant kraftg.

Stearinlys

De enkle feriehusene er bygget av bambus og tre, og var lett bytte for flammene. Før brannmannskapene hadde rukket fram var de fleste husene brent ned, det samme var restauranten. I tillegg gikk et par bygninger tilhørende naboanlegget tapt i brannen.

En svensk mann og kvinne i 30-åra ble pågrepet mistenkt for å ha forårsaket brannen.

Ifølge en turist sovnet paret fra et brennende stearinlys i bungalowen sin. Marerittet er komplett, en thailandsk bedriftseier har fått livsverket sitt ødelagt, og myndighetene krever nær 3 millioner kroner i kausjon for å løslate paret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.