Tente på ferieby

Rundt 40 turister måtte rømme, flere av dem norske, da to svensker satte fyr på et ferieparadis i Thailand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Rundt 20 bungalower på ferieøya Ko Lanta brant ned natt til i går, og to svensker er pågrepet mistenkt for å ha forårsaket brannen. Ifølge Aftonbladet må paret ut med 3 millioner kroner i kausjon, men det ryktes at det er mulig å forhandle summen kraftig ned.

Rundt 40 turister måtte evakueres da den voldsomme brannen brøt ut i feriekomplekset Sanctuary Resort ved stranda Long Beach i Ko Lanta. En norsk turist forteller til avisa:

- Jeg ble vekket av at noen banket på døra vår og skrek. Først ville jeg blåse i det. Jeg er glad jeg ikke gjorde det, da hadde jeg vært død i dag, sier nordmannen.

Da nordmannen og hans fire reisekamerater kom ut oppdaget de at flere feriehus brant kraftg.

Stearinlys

De enkle feriehusene er bygget av bambus og tre, og var lett bytte for flammene. Før brannmannskapene hadde rukket fram var de fleste husene brent ned, det samme var restauranten. I tillegg gikk et par bygninger tilhørende naboanlegget tapt i brannen.

En svensk mann og kvinne i 30-åra ble pågrepet mistenkt for å ha forårsaket brannen.

Ifølge en turist sovnet paret fra et brennende stearinlys i bungalowen sin. Marerittet er komplett, en thailandsk bedriftseier har fått livsverket sitt ødelagt, og myndighetene krever nær 3 millioner kroner i kausjon for å løslate paret.

- Sjokk

- Dersom vinden hadde kommet fra en annen retning kunne flere mennesker vært døde nå, forteller en turist til avisa.

Turister reagerer med sjokk på nyheten om brannen. Norske Jan-Terje skriver dette til Dagbladet.no:

«Sanctuary var en helt spesiell resort på Ko Lanta som skilte seg ut pga. sine enkle bungalower, gode mat, rolige stemning og vennlige eier/ansatte.

Mange nordmenn hadde et helt spesielt forhold til stedet, og eieren som heter Hassan. dette var et sted som ennå ikke var så veldig påvirket av at "storturismen" som sprer seg fort på Ko Lanta.»

Han mener at det er meget sannsynlig at et veltet stearinlys kan ha forårsaket brannen, og at det var en uskreven regel å være forsiktig med åpen ild.

Det går ferge til Ko Lanta fra byen Krabi inne på fastlandet.

De rundt 40 hotelløse turistene er nå forlagt på et annet feriesenter på Ko Lanta.

Long Beach regnes som en av verdens flotteste strender og er et populært feriemål for mange ungdommer.

POPULÆRT: Long Beach på Ko Lanta er et svært populært feriemål, selv om det går få organiserte feriereiser dit.