Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tente på for å ramme innvandrere

18-åring har tilstått å stå bak tre branner i Halden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 18 år gammel mann har tilstått å ha tent på tre hus i Halden. I tillegg har han innrømmet å ha skåret opp bildekk og tagget nazisymboler på hus til innvandrere. Et sterkt hat mot innvandrere skal være motivet.

- Han sier han har tent på husene fordi han ikke vil ha utlendinger i Halden, sier kriminalsjef i Halden, Ole Hermansen til NRK Østfold.

Den ungen mannen ble pågrepet fredag og han valgte å legge kortene på bordet i løpet av helga. Ingen personer ble skadet i brannene, men det var folk inne i husene som han tente på, og sakene kunne lett fått et mer tragisk utfall.

Brannene har i tillegg skapt stor frykt i innvandrermiljøene i byen.

- Ting hjemme hos ham viser at han er svært opptatt av andre verdenskrig og nazismen, sier Hermansen.

18-åringen har innrømmet å stå bak tre branner på Grimsrødhøgda i Halden. Ett hus brant ned 15. juli 2005, mens to andre ble påtent i juli i år. Mannen kom i politiets søkelys etter at de spanet i området etter at de mistenkte rasistiske grupper for å stå bak brannene.

Natt til lørdag omkom en 19-åring i en brann i Dyrendalsveien i Halden, men politiet er sikre på at 18-åringen ikke står bak denne brannen.

- Vi har valgt å sette ned en gruppe for å se på alle brannene, men 18-åringen satt i vår varetekt da brannen i Dyredalsveien startet lørdag, sier Hermansen.

18-åringen blir framstilt for varetekt for fire uker i dag. Han har samtykket til fengsling.