Tente på for penger

Brannmannen Leonard Gregg (29) har innrømmet å ha tent på skogen i Arizona - ikke bare en, men to ganger. Motivet var et ønske om mer å gjøre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gregg var deltidsansatt i den lokale brannstyrken og var en av de første som ble kalt ut til å slokke brannene han sjøl hadde startet med fyrstikker den 18. juni, nær Fort Apache indianerreservat i byen Cibecue. Den ene ble raskt nedkjempet. Den andre vokste sammen med en annen, og ble til den verste brannen i delstatens historie.

Innrømmet skyld

- Jeg er lei for det, sa en ifølge AP sliten Gregg da han ble framstilt for en rett Flagstaff i Arizona søndag. Han oppgav at det var ønsket om mer jobb som lå bak handlingen.

Dommer Stephen Verkamp forsøkte å avbryte Gregg og minnet ham på at det ikke var så lurt å innrømme skyld, siden dette bare var en rettshøring og han ikke hadde fått advokat ennå.

Gregg er ikke den eneste av skogens voktere som har blitt tatt på fersken i å leke med fyrstikker i forbindelse med storbrannene som har herjet USA i juni. Etter skogbrannen i Colorado tidligere i juni ble skogvokteren Terry Barton arrestert. Også denne brannen utviklet seg til delstatens største.

Raser ennå

På sin ville ferd har flammene i Arizona hittil satt til livs 400 bolighus og svære landområder. Over 30 000 mennesker har blitt evakuert.

Imidlertid begynner brannmannskapene nå å få kontroll over brannen på noen fronter. Innbyggerne i byen Show Low har nå flyttet hjem igjen. For to dager siden så det ut til at hele byen skulle bli flammenes rov.

Gregg risikerer inntil ti års fengsel og fire millioner kroner i bot hvis han blir funnet skyldig.

<B>INNRØMMET SKYLD: </B>I fotlenker og håndjern ble Leonard Gregg ført bort fra rettshøringen i Flagstaff, Arizona i går. Han ble siktet for å ha tent på den verste skogbrannen i Arizona noensinne.