Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tente på huset - sju døde

Nekter skyld, men skjult mikrofon fanget opp at de diskuterte forsikringssvindel.

SIKTET FOR Å HA STARTET BRANNEN:  Huseier Lawrence j. Myers (t.v.) og Marion Andre Comier, som arbeidet for ham, er tiltalt for å ha tent på boligen hvor sju mennesker døde. Foto: POLITIET
SIKTET FOR Å HA STARTET BRANNEN: Huseier Lawrence j. Myers (t.v.) og Marion Andre Comier, som arbeidet for ham, er tiltalt for å ha tent på boligen hvor sju mennesker døde. Foto: POLITIET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Huseier Lawrence J. Myers (60) hadde problemer med skattemyndighetene, og ville få ut halvannen million kroner i forsikringspenger om bygningen han eide brant ned, melder Huffingtonpost.com..

Planen var å stikke av til en annen delstat med pengene, og forsøke å skjule seg for myndighetene, uten telefon og offentlig adresse.

Politiet mener at han derfor betalte sin ansatte hjelpemann, Marion Andre Comier (47) for å tenne på bygningen.

Men det gikk fryktelig galt. Det lå 20 mennesker og sov i den lille, ombygde toetasjes bygningen, da brannen startet klokka halv sju om morgenen valentinsdagen.

Sju av dem omkom i brannen. Fire av dem var små barn, den minste bare noen dager gammel.

Tiltalt for mordbrannNå er Myers og Comier tiltalt for å ha tent på boligen i Cicero, vest for Chicago i USA.

De nektet skyld etter tiltalen da de ble framstilt for retten i går, men politiet sitter på lydopptak hvor de to diskuterer hva de har gjort.

Lori Lelis ved Cicero-politiet sier at huseier Myers skal ha bedt Marion Comier om å "ta seg av bygningen", melder nyhetsbyrået AP. Tre personer overhørte samtalen, og tipset politiet etter brannen.

FRAKTER UT EN AV DE OMKOMNTE:  Søndag 14. februar klokka halv sju om morgenen startet brannen som tok livet av sju mennesker. Den minste var bare tre dager gammel.  Foto: SCANPIX/AP Photo/Chicago Sun-Times, Al Podgorski
FRAKTER UT EN AV DE OMKOMNTE: Søndag 14. februar klokka halv sju om morgenen startet brannen som tok livet av sju mennesker. Den minste var bare tre dager gammel. Foto: SCANPIX/AP Photo/Chicago Sun-Times, Al Podgorski Vis mer

Politiet valgte så å utstyre ett eller flere av vitnene med opptaksutstyr, og sitter nå med flere opptak hvor Myers og Comier diskuterer hendelsen.

Forteller hva som skjeddeComier forteller i ett av opptakene, som ble tatt opp i løpet av fem dager, hvordan han satte fyr på bygningen.

- Jeg gjorde det på en annen måte. Jeg hadde olje på det.. De kunne ikke lukte det på grunn av oljen, sier Comier og forklarer videre at han tente en fyrstikk og kastet den mot arnestedet.

Politiet mener Comier fikk betalt for å tenne på bygningen, for å sikre forsikringspenger til Myers.  I ett av opptakene skal huseieren også innrømme sin delaktighet.

- Det ble gjort på feil tidspunkt. Idiotisk... Jeg ville ikke at han skulle skade noen.

De to ble fengslet uten mulighet til å komme ut mot kausjon.

- De rene grådighet er vanskelig nok å forstå i seg selv, men umenneskeligheten i handlingen er helt ufattelig, sier statsadvokat Anita Alcarez til nyhetsbyrået AP.

VILLE HA UT FORSIKRINGEN:  Boligen var forsikret for halvannen million kroner. Foto: SCANPIX/AP Photo/Paul Beaty
VILLE HA UT FORSIKRINGEN: Boligen var forsikret for halvannen million kroner. Foto: SCANPIX/AP Photo/Paul Beaty Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!