Tente på i protest

33-åringen var grundig lei av det han kaller elendig behandling fra Hasvik kommune i Finnmark. Onsdag kveld bestemte han seg for å ta drastiske midler i bruk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han varslet selv politiet om brannen onsdag kveld like før klokka 22.

- Banken truet med å pantsette huset, og da så jeg ingen annen utvei, sier finnmarkingen. Huset var ikke forsikret, og dermed mener 33-åringen at han ikke gjorde noe ulovlig.

5000 i måneden

Mannen jobbet i en periode som fisker, men har nå vært arbeidsløs i lang tid. Han forteller at han har cirka 5000 kroner netto å leve for i måneden, fordi kommunen trekker ham for gammel gjeld. Mannen sier han har søkt om hjelp fra sosialkontoret siden 1996, uten resultat.

- Jeg har jobbet knallhardt lenge, men jeg blir ikke hørt. Nå har jeg fått tilbud om en kommunal leilighet, for de kan vel ikke la meg bo på gata, sier han til Dagbladet.

Tirsdag tar han med seg eiendelene sine og flytter inn i leiligheten, der han får ei husleie på 2200 kroner.

- Du må ikke tro at jeg får noe gratis av kommunen, sier han.

Avviser anklagene

Driftssjef Svein Sæther i Hasvik kommune har ansvaret for sosialsaker, og han avviser anklagene.

- Jeg kjenner ikke til at han har søkt om sosialhjelp. Men han er i full jobb i arbeidstreningsgruppa. Her får han delvis lønn fra kommunen, og delvis lønn fra Aetat. Så han skulle klare seg fint, sier Sæther til Finnmark Dagblad.

Ikke ulovlig

Politiet tror ikke påtenningen av huset vil få konsekvenser for 33-åringen.

- Saken etterforskes av politiet rutinemessig, men i og for seg er det ikke ulovlig å sette fyr på huset sitt dersom dette ikke medfører fare for omgivelsene, sier politifullmektig Frank Smith ved Vest-Finnmark politidistrikt til avisa.

Huset ble totalskadd i brannen.

BRANT NED: Her prøver brannmenn å begrense skadene på 33-åringens bolighus i Hasvik. Politiet tror ikke påtenningen av huset vil få konsekvenser for mannen.