- Tente på kjæresten ved et uhell

En 35-åring er siktet for å ha helt brennbar væske i ansiktet på kjæresten sin og tent på. Han hevder det var et uhell. I dag ble han varetektsfengslet i en uke med brev- og besøkskontroll.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rettens avgjørelse er dermed i tråd med politiets ønske om en ukes fengsling, med begrunnelse i faren for bevisforspillelse.

35-åringens forsvarer Trygve Staff ba retten løslate sin klient, og har påkjært fengslingen til lagmannsretten.

- Min klient sier det var et uhell. Under en krangel fikk hun ved et uhell noe ekstra sterk vodka i ansiktet, og denne ble påtent, også ved et uhell, sier han til Dagbladet.

35-åringen er siktet for legemsbeskadigelse, men erkjenner ikke straffskyld i henhold til siktelsen. Politiavdelingssjef Tom Søreide i Asker og Bærum politidistrikt sier til TV 2 at den siktedes foreløpige forklaring som underbygger hans påstand om at det var et uhell.

Innen uka er gått regner politiet med at den brannskadde kvinnen er sterk nok til å gjennomføre et avhør. Tilstanden for kvinnen er fortsatt svært alvorlig, og hun ligger nå i respirator.

Kriminalteknikere saumfarte i går kvinnens leilighet på Eiksmarka og tok ifølge NTB beslag i en flaske med sprit eller annen brennbar væske, som kan ha vært den samme som ble brukt da kvinnen ble skadet.