BRENTE KORANER: Ifølge palestinske øyenvitner skal israelske bosettere ha tent på en moské, satt fyr på koraner og malt trusler på inngangsdøra. Foto: Ammar Awad/Reuters
BRENTE KORANER: Ifølge palestinske øyenvitner skal israelske bosettere ha tent på en moské, satt fyr på koraner og malt trusler på inngangsdøra. Foto: Ammar Awad/ReutersVis mer

Tente på moské og brente koraner

- Israelske bosettere sto bak, sier palestinske øyenvitner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| En moské sør på den okkuperte Vestbredden ble påtent natt til mandag. Angriperne satte også fyr på flere koraner og malte trusler på inngangsdøra.

Palestinske øyenvitner sier israelske bosettere sto bak. Det er det fjerde angrepet på moskeer på Vestbredden siden desember, og en talsmann for det israelske militæret sier at angrepet tas svært alvorlig.

Sprayet slagord Mandag var etterforskere på stedet for å samle inn bevismateriale fra den brannskadde moskeen, samt for å avhøre øyenvitner.

Ifølge øyenvitnene ble angrepet utført av seks væpnede menn som kom kjørende inn i landsbyen Beit Fajjar ved Betlehem. De skal ha sprayet slagord på moskeens vegger før de satte fyr på bygningen.

Oppfordrer til terror - Bosetternes budskap er: Terroriser det palestinske folket, sier muftien Mohammad Hussein av Jerusalem. Han understreker at slike angrep ikke bidrar til å bryte ned palestinerne, men at de tvert imot gjør palestinerne enda mer bestemt på å oppnå sine rettigheter.

Striden rundt de israelske bosetningene på Vestbredden har havnet i sentrum av de nye fredsforhandlingene mellom israelerne og palestinerne.

Palestinerne har varslet at de trekker seg fra samtalene hvis ikke byggingen stanser.

(NTB)