Tente på Obama-dukke og kristen skole

Muslimer protesterte mot koranvandalisme.

PROTESTER: Demonstranter brenner en dukke som skal forestille Barack Obama. Videre satte de fyr på en skole drevet av kristne misjonærer. Foto: AP
PROTESTER: Demonstranter brenner en dukke som skal forestille Barack Obama. Videre satte de fyr på en skole drevet av kristne misjonærer. Foto: APVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||En skole drevet av kristne misjonærer er satt i brann av rasende muslimer i den indiske delen av Kashmir. En person ble drept da politiet skjøt mot demonstrantene.

Brannstiftelsen skjedde da hundrevis av muslimer var samlet for å demonstrere mot at en gruppe kristne i Washington har revet i stykker deler av Koranen.

Sammenstøtet skjedde i byen Tangmark, 40 kilometer fra byen Srinagar. Skolen har vært stengt den siste tiden som følge av uroen i kjølvannet av at en kristen pastor i Florida truet med å brenne 200 eksemplarer av Koranen.

Politiet i Kashmir brukte både tåregass og batonger mot demonstrantene, og politimenn meldte først at minst fire personer ble skadd. Noen timer senere kom det fram at en person er drept.

Også andre steder i Kashmir ble det arrangert demonstrasjoner natt til mandag som følge av at en liten gruppe amerikanere rev ut sider av Koranen foran Det hvite hus lørdag 11. september, ni år etter terrorangrepet.

Bilder av de amerikanske aksjonene er vist på den iranskbaserte TV-stasjonen Press TV.

(NTB)

SØRGET: Her bærer demonstrantene liket av personen som døde under sammenstøtene med politiet. Foto: AP
SØRGET: Her bærer demonstrantene liket av personen som døde under sammenstøtene med politiet. Foto: AP Vis mer