Tente på skoa i flyet

17-åringen fra Canada skulle bare brenne bort en løs bit fra skoa. Kanskje ingen god ide.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han var passasjer på US Airways-flyet på vei fra Toronto i Canada, og ble arrestert umiddelbart på Pittsburgh internasjonale lufthavn.

17-åringen har forklart politiet at han bare skulle brenne bort en løs bit fra skoa. Episoden skjedde mens flyet holdt på å parkere i Pittsburgh, og gutten satt sammen med sin far på flyet. Gutten er nå satt fri igjen etter at politiet slo til, men flyplassmyndighetene er slett ikke fornøyd med episoden.

- Det finnes ikke noe slikt som spøk på flyplasser mer, sier politikonstabel Robert Clark til nyhetsbyrået AP.

Far og sønn skulle egentlig bare mellomlande i Pittsburgh på vei til California. US Airways ba dem om å finne en annen måte å komme seg videre på.

Briten Richard Reid sitter fremdeles fengslet i USA etter at han forsøkte å sprenge et passasjerfly på vei fra Paris til USA i lufta. Han hadde fylt skoa med sprengstoff og ble tatt da han forsøkte å tenne på lunta.

En 29-åring sitter også fengslet i Seattle etter at han skal ha forsøkt å komme forbi sikkerhetskontrollen med fire barberblader i skoa på Seattle-Tacoma internasjonale lufthavn.

- Metalldetektoren pep, og da han fikk beskjed om å ta av seg skoa ramlet det fire barberblad ut, sier Bob Parker, en talsmann for lufthavna til nyhetsbyrået AP.

29-åringen hevder at barberbladene ramlet ut fra skjortelomma da han bøyde seg ned.

TENTE OGSÅ PÅ SKOA: Richard Reid hadde sprengstoff i skoa, men ble overmannet da han forsøkte å tenne på skoa på flyet fra Paris til USA.