Tente på sofa - fikk to år og fire mnd

En 34 år gammel kvinne er dømt til fengsel i to år og fire måneder og må betale 1,3 millioner kroner i erstatning etter å ha blitt dømt for mordbrann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 34 år gammel kvinne er i Nedre Romerike tingrett dømt til fengsel i to år og fire måneder, hvorav ett år er betinget. I tillegg er hun dømt til å betale 1,3 millioner kroner i erstatning til Gjensidige Forsikring, etter en brann på Rasta i Akershus.

Det var natt til torsdag 30. mars i fjor at politiet fikk melding om husbråk i en leilighet på Rasta. Det var ti leiligheter i den tre etasjer høye bygningen.

Ifølge dommen var det etter en krangel med kjæresten at kvinnen tente på en sofa i leiligheten sin. Det forårsaket en husbrann som førte til at sju av de 25 beboerne ble sendt til sykehus. Fire av dem hadde røykskader, to fikk brannskader og en var i sjokk. Liv kunne ha gått tapt, påpeker retten.

Kvinnen nektet seg skyldig i tingretten. Hun sier det var uklart hva som skjedde etter krangelen, skriver rb.no.

- Jeg vil ikke kommentere hvorvidt min klient kommer til å anke dommen, sier forsvareren, advokatfullmektig Signe Blekastad.

Tingretten legger til grunn at det var kvinnen som forårsaket brannen. Hun skal selv ha sagt overfor en politibetjent at hun hadde tent på en sofa. Brannvesenet konkluderer med at brannen startet i sofaen.

Kvinnen er dømt etter mordbrannparagrafen, som har en strafferamme fra to til 21 år.

(NTB)