Tente på sporvogn

To unggutter gikk om bord i t-banevogna og tente på mens overvåkningskameraene surret. Den svenske politiet etterlyser guttene for mordbrann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De blir nå etterlyst via det svenske «Etterlyst»-programmet, skriver Aftonbladet.

Heldigvis reagerte to små gutter lynraskt da de oppdaget flammene. Vognene fikk små skader på grunn av snarrådigheten til guttene i 8-9 års alderen.

- De gjorde en fantastisk innsats, og vi vil finne på noe morsomt for dem, sier Gunnar Schön i Stockholms sporvogns-ledelse.

Episoden skjedde på ettermiddagen 14. august. To unggutter under 18 år tente fyr på aviser og kastet dem inn i vogna før de stakk. Politiet vet hvem den ene er, og skal foreta avhør.

Sporveiene i Stockholm har hatt store problemer i sommer med hærverk. Flere titalls vogner har blitt totalsmadret av såkalte «trashere». Mens vognene er i trafikk, smadrer ungdommen inventaret, tagger på veggene og truer passasjerene. Det hører til sjeldenhetene at de også tenner på.

De to ildspåsetterne ble avslørt av overvåkingskamera som er installert i nye vogner. Politiet mistenker ungguttene for mordbrann - fordi det var fare på liv.