Drapsdømt for dødfødsel:

Teodora Vasquez, drapsdømt for dødfødsel i 2008, er løslatt

Ble benådet.

STERKE BILDER: Familie og venner står klare når Teodora Vasquez' løslatelse torsdag. Foto: Edgar Romero/ Amnesty International
STERKE BILDER: Familie og venner står klare når Teodora Vasquez' løslatelse torsdag. Foto: Edgar Romero/ Amnesty International Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Teodora Vasquez, kvinnen som i El Salvador i 2008 ble dømt til 30 års fengsel for drap etter hun hadde en dødfødsel, ble i ettermiddag løslatt, bekrefter generalsekretær i Amnesty Norge, John Peder Egenæs, til Dagbladet.

El Salvador er kjent for strenge abortlover. Vasquez løslates på benådning etter hun har sonet ti år med god oppførsel, men anses fortsatt som skyldig i rettssystemet.

Tatt i mot av venner og familie

Egenæs står blant venner og familie i det Vasquez løslates. Han forteller om rørende scener.

- Det er en utrolig varm familie. Absolutt hele familien på 13 stykker er her, blant annet mor, far, søstre og hennes 14 år gamle sønn, som ikke har sett henne fri siden han var fire år gammel, sier han.Løslatelsen skal ha vært noe uvanlig, da store mengder presse, og justisministeren i El Salvador selv møtte opp og fulgte henne ut av fengselet.- Etter løslatelsen holdt Vasquez tale, hvor hun takket alle organisasjonene for hjelpen med å få henne løslatt, sier Egenæs.

Egenæs forteller at Vasquez vil fortsette arbeidet med å få løslatt minst 27 andre kvinner rammet av de strenge abortlovene, som hun etterlot seg i fengselet.Egenæs og Amnesty Norge har hatt tett kontakt med advokatene til Vasquez, samt det som kan oversettes til «Borgerforeningen mot abortlovene».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer