Teologistudent siktet etter karakterjuks

Tok seg inn på rektors kontor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En 22 år gammel student ved Menighetsfakultetet i Oslo er siktet for å ha sneket seg inn på rektors kontor, endret karakterer og sendt e-post i rektors navn.

Rektor ved Det teologiske menighetsfakultet (MF) oppdaget tidligere i år at noen hadde skrevet e-post i hans navn med beskjed om at flere karakterer skulle endres. Det viste seg at en mannlig student hadde tatt seg inn på rektors kontor og foretatt manuelle endringer av karakterer. Deretter sendte han endringene på e-post over til en annen ansatt ved lærestedet, skriver Universitas.

Rektor ved MF, Vidar Leif Haanes, forteller at han ble svært overrasket da han oppdaget hva som hadde skjedd.

- Jeg har aldri har vært borti eller hørt om noe lignende, sier han til studentavisen.

Studenten ble anmeldt av MF i vår og senere siktet etter at etterforskningen konkluderte med at de anmeldte forholdene stemte.

- Jeg kan bekrefte at en person har foretatt handlinger som har fremstått som å ha vært foretatt av ansatte ved Menighetsfakultetet. Det har dreid seg om flere forhold. Vedkommende har endret karakterer, benyttet e-post i en annens navn og opprettet kjøpskonto i nettbutikk i en annens navn, sier politiadvokat Morten Reppen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer