Teologistudent siktet etter karakterjuks

Tok seg inn på rektors kontor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 22 år gammel student ved Menighetsfakultetet i Oslo er siktet for å ha sneket seg inn på rektors kontor, endret karakterer og sendt e-post i rektors navn.

Rektor ved Det teologiske menighetsfakultet (MF) oppdaget tidligere i år at noen hadde skrevet e-post i hans navn med beskjed om at flere karakterer skulle endres. Det viste seg at en mannlig student hadde tatt seg inn på rektors kontor og foretatt manuelle endringer av karakterer. Deretter sendte han endringene på e-post over til en annen ansatt ved lærestedet, skriver Universitas.

Rektor ved MF, Vidar Leif Haanes, forteller at han ble svært overrasket da han oppdaget hva som hadde skjedd.

- Jeg har aldri har vært borti eller hørt om noe lignende, sier han til studentavisen.

Studenten ble anmeldt av MF i vår og senere siktet etter at etterforskningen konkluderte med at de anmeldte forholdene stemte.

- Jeg kan bekrefte at en person har foretatt handlinger som har fremstått som å ha vært foretatt av ansatte ved Menighetsfakultetet. Det har dreid seg om flere forhold. Vedkommende har endret karakterer, benyttet e-post i en annens navn og opprettet kjøpskonto i nettbutikk i en annens navn, sier politiadvokat Morten Reppen.

Studenten skal ha vært ansatt i et vikariat som studentassistent.

- Vedkommende har gjennom sin funksjon hatt adgang til nøkler i arbeidstiden, sier Reppen.

Rektor Haanes forteller at studenten selv valgte å slutte på skolen etter at forholdene ble oppdaget.

Påtalemyndigheten har ikke tatt ut tiltale i saken, men har i stedet sendt saken over til Konfliktrådet der den vil bli behandlet i løpet av kort tid.


(NTB)