Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Teorien om en bilulykke er ikke styrket

Sigrid-siktet løslates ikke.

ISOLERES: Politiadvokat Cecilie Gulnes fikk medhold i begjæringen om å fortsatt isolere 64-åringen i varetekt. Mannens forsvarere, Aase Karine Sigmond og Heidi Ysen, mener mannen burde løslates.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
ISOLERES: Politiadvokat Cecilie Gulnes fikk medhold i begjæringen om å fortsatt isolere 64-åringen i varetekt. Mannens forsvarere, Aase Karine Sigmond og Heidi Ysen, mener mannen burde løslates. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 64 år gamle mannen som er siktet i Sigrid-drapet kan holdes i fullstendig isolasjon i ytterligere to uker.

Det har Oslo tingrett bestemt.

Dermed fikk politiet medhold i sin begjæring, mens 64-åringens begjæring om løslatelse ikke ble tatt til følge.

Retten fikk i dag framlagt et helt ferskt dokument fra politiet som beskriver bevis som tyder på at Sigrid ble drept.

- Det foreligger fremdeles ikke noen endelig obduksjonsrapport som kan si noe sikkert om dødsårsaken, men teorien om at Sigrid ble utsatt for en bilulykke synes i alle fall ikke å være styrket, heter det i kjennelsen.

Retten slår også fast at Sigrid kan ha blitt drept noe tid etter at hun ble borte.

- Forsvinningstidspunktet er ikke nødvendigvis identisk med drapstidspunktet, slik at spørsmålet om alibi ikke kan sees å ha så stor betydning for mistankespørsmålet knyttet til drapssiktelsen, skriver dommeren om 64-åringen.

Politiet har ikke ennå ingen bestemt formening om hvor 64-åringen var da Sigrid forsvant. Overfor Dagbladet sier politiadvokat Cecilie Gulnes at han kan ha noe med drapet å gjøre, selv om han nødvendigvis ikke var på Østensjø da Sigrid forsvant.

- Vi skal være forsiktige med å låse oss fast til forsvinningstidspunktet, sier Gulnes.

- Vi mener det samlede bevisbildet mot begge de siktede er styrket. Det er ennå tidlig i etterforskningen og etterforske alle sider av saken, også for å eventuelt sjekke de ut av saken, sier Gulnes.

Begge de siktede nekter straffskyld. 37-åringen har godtatt videre isolasjon.

64-åringens forsvarere Aase Karine Sigmond og Heidi Ysen sa etter fengslingsmøtet tidligere i dag at de mener det er lagt fram noen bevis som styrker mistanken mot 64-åringen, heller ikke i dag.

- Dersom retten finner at det er skjellig grunn til mistanke, så vil han samtykke å sitte isolert, sa Sigmond tidligere i dag.

Dagbladet kommer med mer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media