Teoriene om 180-gåten

Mannen som ringte inn drapstrusselen til 180-sentralen, ville ringe Anne Orderud Paust og hennes foreldre en uke før de ble drept på Orderud gård i Sørumsand. Her er noen av teoriene som politiet nå håper å komme til bunns i rundt det viktige 180-sporet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Ettersom oppringingen begynte som en ordinær 180-oppringing, kan mye tyde på at mannen, som alle andre 180-oppringere, hadde til hensikt å ringe de abonnenter han fikk numrene til. Hvis etterforskerne gjennom sine nitide granskinger av innkomne samtaler til Orderud-gården, fastslår at han ikke har ringt verken Anne Orderud Paust eller hennes foreldre, kan han simpelthen ha latt være.
  • Hvorfor skulle han så gjøre dette?

Mannen kunne ha planlagt at oppringingen og drapstruslene skulle bli formidlet videre fra 180-kvinnen til politiet, som igjen ville varsle Orderud-familiemedlemmene.

Nå skjedde dette altså ikke, kvinnen reagerte og gikk først til sin overordnete etter at hun ble kjent med trippeldrapet.

  • Mannen kunne også ha latt være å ringe familiemedlemmene fordi han forsnakket seg under samtalen.
  • 180-kvinnen har beskrevet ham som rolig, men at han ble rastløs og noe irritert fordi hun ikke ga ham nummeret han søkte etter. Hun rotet litt og oppga numre til sønnen Per Kristian og Veronica og deretter leieboerne deres, noe mannen påpekte selv.

Ble mannen, som av 180-kvinne karakteriseres som «litt snøvlende, kanskje litt beruset», så irritert etter hvert at han tabbet seg ut og kom med drapstruslene?

Hvis så er tilfellet kan han i ettertid ha forbannet seg selv og unnlatt å ringe personene.

  • Og hvorfor skulle han ringe dem opp? For å komme med trusler eller advare dem?

Det er disse spørsmålene drapsetterforskerne vil til bunns i og det advokatene kaller sakens heteste spor.