Tequila-dødsfall ryster bygda

Servitøren som skjenket den omkomne 34-åringen i Vikersund skal ha vært beruset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Saken med den 34 år gamle Modum-mannen, som omkom i helga etter å ha ligget i koma siden natt til 18. mai, har gjort et dypt og uutslettelig inntrykk på hele bygda.

- Det er en forferdelig trist sak. Den har rystet hele bygda i grunnvollene, sier varaordfører Toril Bjølgerud Hæhre i Modum kommune til Dagbladet.no.

- Servitør var beruset

I helga ble det kjent at 34-åringen skal ha drukket omlag 20 tequilashots på én time, fra midnatt til 01 natt til 18. mai. Det utgjør ca 0,8 liter ren sprit. Mannen hadde drukket tett også tidligere på kvelden, og skal ha vært overstadig beruset allerede da han ankom «Spiseriet» rett før midnatt.

Mye tyder også på at det faktisk var en form for drikkekonkurranse eller drikkelek som foregikk på utestedet «Spiseriet», hvor den omkomne ble skjenket rett før han endte i koma.

- Et av de avhørte vitnene oppfattet det som at det pågikk en drikkekonkurranse eller drikkelek mellom den omkomne og en servitør ved utestedet, opplyser konstituert lensmann i Modum, Ståle Versland, til Dagbladet.no.

- Men vi kan likevel ennå ikke si sikkert om det foregikk en slik konkurranse, understreker Versland.

Det aktuelle vitnet skal ha vært edru tilstede på Spiseriet da hendelsen skjedde. Dagbladet.no har også fått opplyst på annet hold at den omkomne var med i en drikkekonkurranse.

- Den aktuelle servitøren har blitt oppsagt av innehaveren på utestedet, fordi han ikke skal ha vært edru på jobb den aktuelle kvelden. Begge servitørene har foreløpig status som mistenkte i saken, sier Versland.

En av servitørene, samt innehaveren av Spiseriet og tre vitner, er foreløpig avhørt i saken. Det gjenstår ennå avhør av servitøren som skal ha vært beruset, samt avhør av ytterligere sju eller åtte vitner.

Opplysingen om at den oppsagte servitøren ikke skal ha vært edru, kommer fra innehaveren av Spiseriet, ifølge Versland.

Vil selge utestedet

34-åringen skal obduseres i morgen. Allerede i kveld skal imidlertid Modum formannskap ta stilling til om utestedet «Spiseriet» skal bli fratatt skjenkebevillingen eller ikke.

Rådmannen i Modum kommune har kommet med en innstilling der han klart anbefaler at utestedet fratas skjenkebevillingen, «på bakgrunn av svært alvorlige brudd på alkohollovens ' 8-11».

Innehaver av bevillingen hadde ikke svart på innstillingen, da fristen for å svare gikk ut klokka 14 i dag.

Han skal imidlertid muntlig ha gitt beskjed om at han vurderer å selge sine eierinteresser i stedet. Han stengte på eget intiativ skjenkestedet midlertidig, da det ble kjent at 34-åringen hadde blitt lagt inn på Buskerud Sykehus i koma. Dersom utestedet «Spiseriet» blir fratatt bevillingen vil det ikke lenger finnes noe skjenkested i sentrum av Vikersund.