Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Terget på seg Frp med Ikea-stikk

Lan Marie Nguyen Bergs (MDG) Facebook-innlegg tas ikke godt i mot av Frp.

STIKK: Oslos miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) så seg nødt til å forklare Frp-leder Siv Jensen hvor Ikea ligger. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
STIKK: Oslos miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) så seg nødt til å forklare Frp-leder Siv Jensen hvor Ikea ligger. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslos miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) så seg nødt til å forklare Frp-leder Siv Jensen hvor Ikea ligger. Det faller i dårlig jord hos Frp.

I et Facebook-innlegg gir MDG-politikeren fem tips til Siv Jensen før helgens Frp-landsmøte – illustrert med et kart som viser veien til Ikea-butikken på Furuset i Oslo.

- I dag sa du på radio at bilfritt sentrum gjør det vanskelig handle møbler på Ikea. Men om du rusler en tur i sentrum, vil du se at IKEA ikke ligger der. Den ligger på Furuset og på Slependen. Se gjerne det vedlagte kartet, skriver Berg.

- Useriøst

Frps Aina Stenersen, som sitter i Oslo bystyre og er delegat på landsmøtet, reagerer sterkt på innlegget.

- Jeg reagerer på en relativt useriøs belæring av samferdselsbyråden fra MDG om hvor Ikea ligger til finansministeren. Det er en tåkelegging av en viktig debatt om hverdagslivet til innbyggeren i Oslo, sier hun til NTB.

Berg trekker i sitt innlegg fram at «handelen og livet myldrer i de gatene der fotgjengere og syklister er prioritert over biler, som i Karl Johan, på Aker Brygge eller i Torggata.»

- Har alltid yret av liv

Stenersen mener det er flere sider av den saken.

- Det er ingen hemmelighet at Oslo sliter med få parkeringsplasser, høye bompenger, vanskelige kjøreforhold for næringslivet, butikkdød, og rushtids-utfordringer. Og Karl Johan, og Aker Brygge har alltid yret av liv, helt uavhengig av bilen, sier Stenersen.

De fire øvrige tipsene Berg gir, er at Jensen bør høre med folk flest i Oslo om hva de synes om klimamålene, at hun bør snakke med fagfolk, lytte til barna og «kikke på politikken Frp selv har vedtatt».

- Hun burde heller kommentere på gode tiltak som Frp skal behandle i helgen, som for eksempel bedre kildesortering, utrede forbud mot mikroplast i produkter der det ikke er helt nødvendig og økt forskning på miljøproblematikken i havet, svarer Stenersen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media