Terje (18) savnet etter spilleturné

Rena-gutten Terje Skogen (18) forsvant etter at han og kameratene hadde vært på en to døgns sammenhengende turné til distriktets spilleautomater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hans mor, Gerd Johansen Negård, ber nå innstendig alle som kan vite noe om sønnens forsvinning om å ta kontakt. Det var den 11. mai mellom klokka 11 og 12 at Terje sist ble sett, ved riksvei 25 nord for Elverum. Sammen med to kamerater stoppet de bilen for å «mekke» på noen høyttalere. Terje sa han ville gå ut for å strekke på beina - etter det ble han borte.

Kameratene har forklart at de lette etter Terje hele dagen, og dagen etter, uten å se snurten av ham. Den eneste sikre vitneobservasjonen av Terje etter han forsvant er gjort ved 14.15-tida samme dag. Da så et postbud 18-åringen stå ved riksvei 25, like ved stedet der han forsvant. Der slutter alle spor.

Spilte natt og dag

De tre ungdommene hadde da i to døgn reist fra spilleautomat til spilleautomat i distriktet, og holdt det gående natt og dag.

- Dette skal ha vært en hobby for de tre karene. Men Terje Skogens venner har forklart at han var blakk, og ikke kunne spille i det hele tatt på denne turen. Derfor tror kameratene at Terje ble lei av spillingen og stakk av, sier lensmann Per Ravnkleven ved Åmot lensmannskontor.

Politiet fortsatte i går arbeidet med å finsøke området rundt forsvinningsstedet med hunder. Så langt har de ingen indikasjoner på hva som har skjedd.

- Vi har undersøkt alt, fra krangling mellom kameratene, om han har reist til utlandet, om han har en hemmelig kjæreste, eller om han har opparbeidet seg gjeld og gjemmer seg for kreditorene. Men vi har ingen opplysninger som tyder på at noe av dette er riktig, sier Ravnkleven.

Kan ha reist

Terje Skogens pass, bankkort og mobiltelefon ligger hjemme.

- Familiens følelser svinger fra dyp fortvilelse til håp. Kanskje er Terje i København eller Amsterdam. Men på den andre siden er han en stille og hjemmekjær gutt. Han kan ha reist, men det kan også ha skjedd noe kriminelt. Det verste er å sitte hjemme uten å kunne hjelpe Terje. Derfor tok jeg kontakt med flere synske personer, og fant til slutt en mann jeg kunne stole på. Han sa at det vil bli funnet spor snart, men at det er en alvorlig sak, sier mamma Gerd.

Hun beskriver gutten sin som stille og tilbaketrukket. Han gledet seg til å fullføre kjøreopplæringen han er i gang med, og hadde søkt sommerjobb i kommunen.

FORTVILET: Moren til den savnede Terje Skogen, Gerd Johansen Negård, håper sønnen vil dukke opp igjen. I går besøkte hun stedet der politiet leter med hund etter sønnen.