Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Terje Asgeir Hauge (74) fikk bot på 8000 kr for teoriprøve-juks

Terje (74) tatt for teoriprøve-juks: - Herregud, er dette Kongo eller Nord-Vietnam?

Mener han straffes for uærbødige uttalelser da en jukselapp ble oppdaget.

TEORIPRØVE-KRØLL: En jukselapp fikk dramatiske følger for Terje Asgeir Hauge, da han skulle ta teoriprøven. Illustrasjonsfoto
TEORIPRØVE-KRØLL: En jukselapp fikk dramatiske følger for Terje Asgeir Hauge, da han skulle ta teoriprøven. Illustrasjonsfoto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Terje Asgeir Hauge mener Billingstad trafikkstasjon overreagerte, da de under en teoriprøve i sommer oppdaget en lapp på pulten hans.

Der hadde han notert hvor mange meter per sekund en bil beveger seg ved ulike hastigheter.

Nå har Asker og Bærum tingrett ifølge Budstikka avgjort at han skal straffes med 8000 kroner i bot.

- «Juks», sa de

- Selvfølgelig skulle jeg spurt om jeg kunne ha med meg lappen, men det gjorde jeg altså ikke, sier Hauge til Budstikka, som opplyser at han lider av dysleksi.

Da Dagbladet snakket med Hauge i morges var han fortsatt oppgitt. Han sier at han ikke gjorde noe forsøk på å skjule lappen, og skjønte ikke helt den voldsomme reaksjonen.

- Men joda, «det er juks», sa de, «du får ikke fortsette prøven, og må vente i 14 dager», forteller han.

Litt senere sendte politiet ham et forelegg på 8000 kroner, som han ikke godtok. Dermed måtte han møte i retten, hvor han tapte.

IKKE DUKNAKKET: I stedet for å gå duknakket ut av lokalet, sa jeg noe sånt som «Jeg tror jeg ler meg i hjel», forteller Terje Hauge til Dagbladet. Foto: Privat
IKKE DUKNAKKET: I stedet for å gå duknakket ut av lokalet, sa jeg noe sånt som «Jeg tror jeg ler meg i hjel», forteller Terje Hauge til Dagbladet. Foto: Privat Vis mer

- En hevnaksjon

Den kraftige reaksjonen forklarer Hauge slik:

- Dette er en ren hevn for at jeg ikke oppførte meg skyldbetinget og duknakket. I stedet for å gå duknakket ut av lokalet, sa jeg noe sånt som «Jeg tror jeg ler meg ihjel», forteller han.

Overfor Dagbladet kommer han også med følgende utbrudd om det han har opplevd: «Herregud, er dette Kongo eller Nord-Vietnam?»

At han fikk en reaksjon fra politiet, synes Hauge i og for seg er til å leve med. Men 8000 kroner synes han blir altfor drøyt.

- Hadde det vært 1000 eller 1500 kroner, hadde jeg ikke giddet å reagere, men så kommer de med 8000 kroner, sier han - fortsatt irritert.

Det hører med til historien at han senere greide teoriprøven uten problemer.

- Ingen hevnaksjon

- Jeg kan avkrefte at det dreier seg om en hevnaksjon, sier kommunikasjonsrådgiver Torstein Paulsen ved Statens vegvesen Region Øst.

Han sier at det er fast rutine å politianmelde dem som tas for juks under teoriprøven, som er en offentlig prøve.

- Dersom vi mener at noen jukser skal det anmeldes. Da overtar politiet saken, forklarer han.

Paulsen synes ikke at Billingstad trafikkstasjon viste for liten imøtekommenhet overfor en eldre mann som sier at han ikke forsøkte å skjule jukselappen.

- Får avslutte farsen

- Alle som skal ta teoriprøven blir bedt om å legge fra seg eventuelle hjelpemidler, sier Paulsen. Han forteller at tre personer ble tatt for juks på Billingstad i fjor, og politianmeldt for det.

- Hvordan oppfattet dere uttalelsene hans?

- Jeg var ikke der, men det jeg har hørt fra dem som var der er at han ikke var spesielt høflig, og til slutt ble bedt om å gå, sier Paulsen til Dagbladet.

Selv om Terje Hauge synes forelegget er en overeaksjon, har han ingen planer om å anke saken videre til lagmannsretten.

- Nei. Som jeg sa i retten: «Nå får vi avslutte denne farsen, og ikke bruke mer av Bærums skattebetaleres penger», sier Terje Hauge til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media