Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Terje Blom-Pettersen må frifinnes

- Det kan ikke utelukkes at han var bevisstløs, sier forsvarsadvokaten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les også: Vil ha 15 års fengsel for Terje Blom-Pettersen

(Dagbladet.no): Advokat Arild Holden vil ha sin klient frifunnet for drapet på kona si, Anne Sofie Blom-Pettersen, fordi han mener det ikke kan utelukkes at han var bevisstløs i gjerningsøyeblikket. Den tvilen han mener er til stede, mener han retten må ta hensyn til.

- Denne saken handler om innsida til hodet til Terje Blom-Pettersen, sa forsvareren i sin avslutningsprosedyre i Tønsberg tingrett.

Tiltalte har forklart at han ikke husker at han drepte kona, men at han kom til seg selv og fant henne livløs. Rettspsykiaterne har konkludert med at han var tilregnelig og at drapet var en målbevisst handling.

- Leger har tatt feil før. Rettspsykiatere er intet unntak, sa Holden.

Han hevder også at det ikke finnes noe klart motiv for drapet. Årsaken er at flere vitner har sagt at Anne Sofie ikke hadde til hensikt å bryte ut av ekteskapet før etter jul.

Holden reagerer kraftig på aktors påstand om 15 års fengsel, og viste til tilfeller av overlagt drap der straffenivået har ligget lavere. Han mener subsidiært at fengselsstraffen for ektemannen burde settes til 14 år.

 PROSEDYRER I DAG:Aktor Arnfinn Hval (t.v) vil ha 15 års fengsel for gjerningsmannen, mens forsvarsadvokat Arild Holden vil ha frifinnelse. Foto: SCANPIX
PROSEDYRER I DAG:Aktor Arnfinn Hval (t.v) vil ha 15 års fengsel for gjerningsmannen, mens forsvarsadvokat Arild Holden vil ha frifinnelse. Foto: SCANPIX Vis mer
image: - Terje Blom-Pettersen må frifinnes
DREPT: Anne Sofie Blom-Pettersen ble funnet nedgravd i skogen i november i fjor.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!