TVIL VED DOMMEN:  Økokrims sak mot Terje Bogen har vært gjennom en rekke rettsbehandlinger, ankeutvalg og Gjenopptakelseskommisjonen. Foto: Heiko Junge / SCANPIX
TVIL VED DOMMEN: Økokrims sak mot Terje Bogen har vært gjennom en rekke rettsbehandlinger, ankeutvalg og Gjenopptakelseskommisjonen. Foto: Heiko Junge / SCANPIXVis mer

Terje Bogen får ny rettssak

- Bogen er nå nærmere en fullstendig renvaskelse, sier advokat John Christian Elden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Agder lagmannsrett har enstemmig vedtatt at det er tvil ved dommen Terje Bogen fikk i Oslo tingrett. De har derfor tillatt full ankebehandling med ny vurdering av skyldspørsmålet.

Bogen er mest kjent som mannen som ga Oddvar Brå en ny stav i 1982, men ble i 2007 dømt til fire og et halvt års fengsel for bedrageri, økonomisk utroskap og regnskapsjuks. Han var daglig leder i selskapet Sponsor Service og sto tiltalt sammen med økonomidirektør Mark Sjuve.

Bogens fullstendige anke ble opprinnelig nektet fremmet ved Borgarting lagmannsrett i 2006, mens påtalemyndighetens anke ble fremmet og avgjort ved dom i september 2007. Videre anker til Høyesterett ble nektet fremmet.

Men FNs menneskerettskomité fastslo i 2008 at det ubegrunnede ankeavslaget brøt med menneskerettighetene. Saken ble behandlet på nytt i Høyesterett, som opphevet Borgarting lagmannsretts ankenektelse og dom, og besluttet at saken skulle behandles på nytt av Agder lagmannsrett.

Agder lagmannsrett har nå besluttet at hele saken skal fremmes til ny behandling for nye dommere.

- Bogen ser nå lyset i enden av tunnelen, og er nærmere en fullstendig renvaskelse for anklagene om bedrageri på vegne av Sponsor Service, sier Elden til Dagbladet.