- Terje har gjort det

TRONDHEIM (Dagbladet): Inger Lise Bakken forsto like før hun døde at det var Terje Wiik som var årsak til smertehelvetet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rett før hun døde, skal den 40 år gamle kvinnen ha forstått hva som foregikk: Ekskjæresten Wiik drev ikke bare med telefonterror og trusler, han var også direkte ansvarlig for det smertehelvetet hun levde i.

En god mor

- Det er Terje som har gjort det, var det aller siste Inger Lise Bakken sa til eksmannen Trond Nygård før hun døde på Regionsykehuset.

- Selvsagt hater jeg mannen, sa Trond Nygård (41) til Dagbladet etter at han hadde vitnet i straffesaken i går.

- Hadde jeg hatt muligheten til det, skulle jeg gått inn i rettssalen og gitt ham en real omgang juling, fortsetter Nygård og kaller Wiik en terrorist.

- Ungene våre har det helt jævlig, forteller mannen som er far til de to barna Inger Lise Bakken etterlater seg.

I retten beskriver han ekskona som ei svært god mor som alltid hadde barnas beste i tankene. Da hun fylte 40 år, like før hun døde, hadde ungene med en presang til mor på sykehuset. Men mor rakk aldri å åpne.

- Vi ble ganske overrasket da hun døde. Vi trodde det skulle gå bra, til siste slutt, sier mannen som var gift med Inger Lise Bakken da begge ble kjent med naboen, Terje Wiik.

- Jeg likte ikke typen. Han var arrogant og sjølsikker, og hilste nærmest ikke på naboene, men gikk med nesa i været, sa Nygård til retten.

- Forvrengt

- Jeg er 100 prosent overbevist om at han mente å ta livet av henne den siste gangen han forgiftet henne. Det var hevn og muligens sjalusi, sa giftofferets søster, Brynhild Bakken Kvernmo.

Under de fleste vitneprovene lukker Wiik øynene. Prosessen er en påkjenning. Fra flere av vitnene i går måtte han høre at han var som en sjølopptatt, grådig egoist og psykopat.

- Veldig mye er forvrengt og ikke riktig, hevder Wiik.

EKSMANNEN: - Selvsagt hater jeg Terje Wiik, sier Trond Nygård (41), Inger Lise Bakkens eksmann og far til hennes to barn.