- Terje kan være drept

Politiet vil ikke utelukke at det ligger noe kriminelt bak 18 år gamle Terje Skogens forsvinning. En 17 år gammel kamerat har nektet å forklare seg mer, og har bedt om advokatbistand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har ifølge Åmot-lensmann Per Ravnkleven ingen indikasjoner på at Terje Skogen har vært utsatt for en kriminell handling, men lensmannen vil likevel ikke utelukke det.

- Det er tre muligheter. Han kan være tatt av dage, han kan ha blitt utsatt for en ulykke, og han kan ha forsvunnet av egen fri vilje. Men vi frykter at Terje kan være drept, sier lensmann Per Ravnkleven til Dagbladet.no.

Nekter å forklare seg

En 17 år gammel kamerat som var med på bilturen har ifølge lensmannen plutselig nektet å forklare seg mer for politiet. 17-åringen har bare status som vitne i saken, men har likevel bedt om advokatbistand.

- Det må være en grunn til at 17-åringen ikke vil forklare seg mer om forsvinningsgåten. Det er vanlig at venner gjør hva de kan for å bistå politiet i slike saker, sier Ravnkleven.

17-åringen har vært inne til tre formelle avhør, og har ifølge lensmannen hatt problemer med detaljene i sine forklaringer. Etter at han ba om advokatbistand, har ikke politiet innkalt 17-åringen til nye avhør.

- Han kan bli innkalt igjen, men det er foreløpig ikke aktuelt, sier Ravnkleven.

Skulle strekke på beina

Den 27 år gamle mannen som kjørte bilen har også vært inne til flere politiavhør. Også han har hatt problemer med å huske detaljer rundt forsvinningen.

Ifølge de to kameratene som var med i bilen, skulle Terje Skogen bare strekke litt på beina og ta en tur innover skogen da de stoppet på riksvei 25 like øst for Elverum torsdag 11. mai. 18-åringen kom aldri tilbake til bilen, men kameratene ventet et helt døgn før de varslet politiet.

Politiet startet i dag finsøk etter 18-åringen med fire sporhunder i et kvadratkilometer stort område sør for riksveien nær elva Ulvåa ved Elverum. Søkene vil bli gjenopptatt fredag dersom man ikke kommer gjennom hele området i dag.

Terje Skogen var iført grå caps, grå hettejakke, dongeribukse og militærstøvler da han forsvant. Han er 180-185 cm høy og har rødt hår. 18-åringen hadde ikke med seg verken penger, pass eller mobiltelefon da han forsvant.

SAVNET: Terje Skogen har vært borte i tre uker. Politiet frykter at han kan være drept.