Terje Mjåland gravlagt

Midt i sin egen sorg går familiens tanker til det somaliske miljøet i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- For Terje hadde også mange venner i innvandrermiljøet, sa døveprest Asgeir Straume i sin tale ved begravelsen i Borgestad kirke onsdag.

Terje Mjåland ble drept på trikk 17 på Bislett i Oslo tirsdag for en uke siden. En 40 år gammel mann av somalisk opprinnelse er siktet for drapet og for å ha knivstukket og skadet fem andre mennesker.

- Dere må slite med spørsmålet: Hvorfor? Og det spørsmålet vil komme igjen i dager og lange tider, sa døveprest Asgeir Straume henvendt til Terje Mjålands foreldre og bror.

Ord fra kjæresten

- Hver gang vinden glir varsomt forbi min hud, håper jeg det er deg. Jeg har ikke forstått at jeg skal telle dager uten deg. Jeg prøver å være sint. Jeg prøver å hate ham som drepte deg. Jeg prøver å legge meg på sengen og gråte. Men jeg klarer det ikke, jeg tenker bare på deg, sa Terje Mjålands kjæreste, Silje Fjeld, i sine minneord til kjæresten. Minneordene ble lest opp i kirken av hennes far, Knut Fjeld.

Organist Hildegunn Haukenæs innledet gravferdsseremonien med «Tears in heaven» av Eric Clapton.

Takker for kjærligheten

Den 100 år gamle vakre steinkirken utenfor Skien var fullsatt, rundt 400 mennesker var samlet for å ta farvel med 23 år gamle Terje Mjåland. Et femtitall venner, blant annet fra døvemiljøet i Oslo, var blant de sørgende. Da Mjåland var to år gammel ble han rammet av hjernehinnebetennelse og ble døv.

Store mengder kranser og blomster omkranset den hvite kisten. Foran kisten sto en krans av røde roser formet som et hjerte. Inni hjertet sto det skrevet S+T for Silje og Terje, med hvite roser. Silje var Terje Mjålands kjæreste gjennom flere år. Terje Mjåland var født 16. september 1980 og ville fylt 24 år neste måned. Han var fotballinteressert, sparket selv fotball og skulle starte studier til høsten.

- Takk for at du sa at du elsket meg. Takk for dine ømme ord og kjærlige navn. Jeg vil elske deg uendelig. Din, bare din, Silje. Slik avsluttet kjæresten sin siste hilsen til Terje Mjåland.

Meningsløst

Også 23-åringens tante, Åse Sveinall, ga sin siste hilsen til nevøen i begravelsen. Hun fortalte at hun de siste dagene har sett gjennom gamle fotoalbum, der Terje sitter trygt på bestefars fang, i plaskebassenget og med et tilfreds og kjent skeivt smil.

- Jeg skjønner ikke hvorfor dette får skje. Det kjennes bare meningsløst, sa hun.

I en tett og varm kirke spilte Vidar Solli og Kristoffer Lund Andersen «Cavatina» fra filmen «The Deer Hunter» på gitar. Den gripende seremonien ble avrundet i kirken av organist og solist Hildegunn Haukenæs, som sang og spilte «Gje meg handa di ven». Deretter ble kisten senket på Borgestad kirkegård.

(NTB)

HILSEN:</B> Nære venner av Terje Mjåland (23), som ble drept på Oslotrikken, kom i forrige uke sammen for å tenne lys, trøste hverandre og snakke sammen. Tre røde og en hvit rose med en siste hilsen fra Silje, Terjes kjæreste, var satt fram på. I dag ble Terje Mjåland begravet. <br>Foto: Ståle Andersen / SCANPIX .