Terje reddet to da sønnens gård sto i full flamme: - Jeg var ganske varm

Brann i våningshus i Vestfold.

REDNINGSMANN:  Terje Sviland reddet to ut av sønnens våningshus på Ramnes i Vestfold. Foto: Brannvesenet i Vestfold/Kenneth Stensrud
REDNINGSMANN: Terje Sviland reddet to ut av sønnens våningshus på Ramnes i Vestfold. Foto: Brannvesenet i Vestfold/Kenneth Stensrud Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Klokka 8 i dag tok Terje Sviland turen bort til sønnens gård på Ramnes i Vestfold-kommunen Re. Da han kom ut av fjøset ett kvarter senere så han at det steg store mengder røyk opp fra brukets våningshus.

- Jeg så raskt at dette ikke var noen pipebrann og visste at det hadde vært endel mennesker i huset der dagen før. Derfor forsøkte jeg å komme meg inn i huset. Der ble jeg møtt av en vegg av røyk, sier han til Dagbladet om hendelsen først omtalt av Brannvesenets Facebook-sider.

Sviland hadde ingen mobil med seg, og visste ikke om det var noen inne i huset. Derfor begynte å rope og skrike, mens det knitret fra flammene på innsiden av huset.

Så oppdaget han to skikkelser oppe i andre etasje. Raskt bestemte han seg for å handle.

- De sa de ville hoppe, men det var tæle i bakken. Jeg har en teleskop-laster som kan skyte opp en bom på åtte meter. Den rettet jeg opp mot vinduet, og de to oppe i vinduet kom seg ut via bommen. Redningsaksjonen gikk ganske bra for seg.

Likevel var ikke den dramatiske situasjonen slutt.

De to personene oppe i vinduet viste seg å være to venner av Svilands sønn, og mens de ringte brannvesenet, visste fortsatt ikke vestfoldingen om sønnen kunne være inne i huset.

- Blodtrykket var ganske høyt, og jeg var ganske varm, sier Sviland om hendelsen som tilslutt endte godt.

Sønnen var ikke i huset, og selv om våningshuset er totalskadd, så er Sviland glad for at det gikk så bra som det gikk.

- Du kan si at dette er en dårlig start for sønnen min som overtok gården, som har gått i arv i generasjoner, ved årskiftet i år. Men ingen menneskeliv gikk tapt. Sånn sett så kan en nesten kalle det en vellykket brann, sier han til Dagbladet.

Brannvesenet kom til stedet klokka 08.39 og forteller på sine forsider at Sviland gjorde en glimrende jobb som redningsmann.

Om brannens omfang sier brannmester Kenneth Stensrud følgende:

- Det var spredningsfare til sidebygningen som lå svært tett på huset som brant. Bak sidebygningen var det også en større dieseltank. Da brukte vi to skjæreslukkere på gavlveggene og klarte å hindre spredning. Vi er godt fornøyd med utfallet, da det brant i de mange hulrommene i takkonstruksjon.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer