Terje reddet to da sønnens gård sto i full flamme: - Jeg var ganske varm

Brann i våningshus i Vestfold.

REDNINGSMANN:  Terje Sviland reddet to ut av sønnens våningshus på Ramnes i Vestfold. Foto: Brannvesenet i Vestfold/Kenneth Stensrud
REDNINGSMANN: Terje Sviland reddet to ut av sønnens våningshus på Ramnes i Vestfold. Foto: Brannvesenet i Vestfold/Kenneth Stensrud Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Klokka 8 i dag tok Terje Sviland turen bort til sønnens gård på Ramnes i Vestfold-kommunen Re. Da han kom ut av fjøset ett kvarter senere så han at det steg store mengder røyk opp fra brukets våningshus.

- Jeg så raskt at dette ikke var noen pipebrann og visste at det hadde vært endel mennesker i huset der dagen før. Derfor forsøkte jeg å komme meg inn i huset. Der ble jeg møtt av en vegg av røyk, sier han til Dagbladet om hendelsen først omtalt av Brannvesenets Facebook-sider.

Sviland hadde ingen mobil med seg, og visste ikke om det var noen inne i huset. Derfor begynte å rope og skrike, mens det knitret fra flammene på innsiden av huset.

Så oppdaget han to skikkelser oppe i andre etasje. Raskt bestemte han seg for å handle.

- De sa de ville hoppe, men det var tæle i bakken. Jeg har en teleskop-laster som kan skyte opp en bom på åtte meter. Den rettet jeg opp mot vinduet, og de to oppe i vinduet kom seg ut via bommen. Redningsaksjonen gikk ganske bra for seg.

Likevel var ikke den dramatiske situasjonen slutt.

De to personene oppe i vinduet viste seg å være to venner av Svilands sønn, og mens de ringte brannvesenet, visste fortsatt ikke vestfoldingen om sønnen kunne være inne i huset.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer