Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Terje Rød-Larsen blir freds-ambassadør

Regjeringen har engasjert tidligere planleggingsminister Terje Rød-Larsen som rådgiver med ansvar for den norske delen av fredsforhandlingene i Midtøsten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Terje Rød-Larsen ble engasjert som rådgiver 2. januar i år, og skal tjene som rådgiver for Bondevik-regjeringen i Midtøsten. Den offisielle bekreftelsen på dette vil utenriksminister Knut Vollebæk komme med i Jerusalem i dag.

  Pressetalsmann Ingvar Havnen i Utenriksdepartementet sier til NTB at Rød-Larsen skal være med på enkelte deler av Vollebæks program i Midtøsten.

Gode kontakter

- Vi har engasjert Rød-Larsen som rådgiver i tilknytning til fredsprosessen i Midtøsten. Han vil utføre enkeltoppdrag i sammenheng med denne prosessen, sier Havnen til NTB.

 Pressetalsmannen vil ikke gå nærmere inn på Rød-Larsens arbeidsoppgaver.

  - Han har gode kontakter i området og han nyter respekt hos partene. Vi føler det er riktig å bruke de kanalene vi har, og gjøre det vi kan for å prøve å bringe fredsprosessen tilbake på sporet, sier Havnen.

Rådgiver

Havnen sier at Rød-Larsen formelt er engasjert som rådgiver for Utenriksdepartementet. Dette skjedde fredag ettermiddag i brevsform fra utenriksråd Bjarne Lindstrøm, og ikke i statsråd.

  Ifølge Havnen har Rød-Larsen rett til å kalle seg ambassadør i utlandet, og i passet står det ambassadør.

  - Vi vil bruke ham utfra de oppgavene som skal gjøres, og utfra hva han kan bidra med konkret. Han vil få et månedlig honorar, og utover det vil lønnen bli avtalt i forbindelse med konkrete oppdrag, sier Havnen.

Gikk av

Havnen mener at Rød-Larsens engasjement i Fideco-saken ikke vil ha noen innvirkning på den jobben han skal gjøre i Midtøsten.

  Rød-Larsen måtte gå av som planleggingsminister i november 1996 på grunn av en skattesak i forbindelse med aksjekjøp i fiskefarse-bedriften Fideco.

 I forbindelse med 50-årsdagen hans i november i fjor ble han tatt inn i varmen igjen av ledelsen i Arbeiderpartiet. Nå vil også regjeringen Bondevik benytte seg av Rød-Larsen.

  Han har de siste tolv månedene vært i kontinuerlig kontakt med partene i Midtøsten.

 Rød-Larsen bekrefter overfor NRK Dagsnytt at han i går møtte palestinernes president Yassir Arafat, og at han de siste dagene har møtte israelske ledere.

(NTB)

<B>MØTTES:</B> Terje Rød-Larsen, nyutnevnt fredsambassadør i Midtøsten ... møtte president Yassir Arafat senest i går ...<BR>

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!