Terje Sjeggestad glad for etterforskning

Terje Sjeggestad benekter at han noen gang ba politiet om å stanse etterforskningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Satte de lokk på politiets etterforskning?

- Vi fikk vite at politiet jobbet med en sak som gjaldt en av våre ansatte, og ba om et møte. Grunnen til møtet var at Justisdepartementet, Kommunaldepartementet og UDI lurte på hva politiet kunne fortelle som eventuelt kunne føre til tiltak overfor ansatte.

- Var det vanlig praksis?

- Nei, men det var heller ikke vanlig at våre folk ble etterforsket.

Sjeggestad sier at han snakket med Willy Haugli to ganger på telefonen. Den ene gangen ringte Sjeggestad og ba om en snarlig avklaring av saken. Den andre gangen fortalte Haugli at det ikke var noe grunnlag for å gå videre med saken, og at det ikke var noen grunn til å sette i gang tiltak. Aftenposten skrev i går at Sjeggestad unnlot å opplyse Justisdepartementet om at en søker til en stilling hadde vært etterforsket av politiet.

- Det som sto i Aftenposten i går, var håpløst galt, sier Sjeggestad. - Vi sendte brev til departementet allerede i 1988 og opplyste om denne etterforskningen.

- De stadige påstandene om snusk har vært en belastning for mange i utlendingsforvaltningen. Derfor er jeg veldig glad for at politiet nå setter i gang etterforskning for å få en avklaring en gang for alle.