- Terje var alltid den første på plass

Venner og kolleger fra det lokale brannvesenet beskriver Terje Brueland (32) som en engasjert person som alltid var til å stole på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OLTEDAL (Dagbladet.no):  Regner ligger vått over et sorgtungt Oltedal. I ettermiddag er venner og sambygdinger sammen i sorgen på Gjesdal bo- og aktivitetessenter.

I ei bygd med bare 800 innbyggere, der alle kjenner alle, merkes det godt at to nå plutselig er borte.

Blant de frammøtte er Terje Bruelands kolleager fra det lokale brannvesenet hvor han engasjerte seg.

- Han var veldig engasjert og alltid til å stole på. Hvis han hadde muligheten, stilte han alltid, forteller Jan Pedersen, kollega av omkomne Terje Brueland (32), til Dagbladet.no.

- Terje var alltid den første på plass, supplerer brigadesjef Ola Kluge.

Som deltidsansatt i det lokale brannkorpset visste Terje Brueland godt hvor farlig kullos kunne være. Likevel var det trolig dette som tok livet av han, samboeren Anita Wathne, og som samtidig skadet åtte andre.

- Det er trist, forferdelig trist, og helt uforklarlig. Vi tenker særlig på barna deres, sier kollegaene.

Til vanlig jobbet Terje Brueland i farens betongfirma. Familien til de omkomne var, ifølge kollegaene, stor og viktig for dem.

ULYKKESBUSSEN: Venner og kolleger i det lokale brannvesenet forteller at Terje Brueland (32), som deltidsansatt brannmann, kjente godt til faren med kullos som trolig er årsaken til at han og samboeren Anita Wathne (31) omkom. Foto: Sigbjørn Andreas Hofsmo
ULYKKESBUSSEN: Venner og kolleger i det lokale brannvesenet forteller at Terje Brueland (32), som deltidsansatt brannmann, kjente godt til faren med kullos som trolig er årsaken til at han og samboeren Anita Wathne (31) omkom. Foto: Sigbjørn Andreas Hofsmo Vis mer

De tre guttene på to, sju og tolv blir nå tatt vare på nær av familie.

- De må være der hvor de har de beste fangene de kan sitte på, hos de som kan tørke tårene deres, og gi dem den beste trøsten de kan få. Nå vil vi finne ut hvordan vi best kan hjelpe ungene senere, sier ordfører Olaug Vervik Bollestad til Dagbladet.no.

- Terje var alltid den første på plass
MINNES EN GOD VENN: Ola Kluge, Brynjulf Sandvik, Finn Gjerstad og Jan Pedersen var tilstede ved minnesmarkeringen på Gjesdal bo- og aktivitetssenter i dag.