- Terje var engasjert, og alltid til å stole på

Kollegaene fra det lokale brannvesenet sørger over tapet av en god venn og kollega.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OLTEDAL (Dagbladet.no):  Regner ligger vått over et sorgtungt Oltedal. I ettermiddag er venner og sambygdinger sammen i sorgen på Gjessdal bo & Aktivitetessenter.

I ei bygd med bare 800 unnbyggere, der alle kjenner alle, merkes det godt at to nå plutselig er borte.

Blant de frammøtte er Terje Brylands kolleager fra det lokale brannvesenet hvior ah hadde engasjert seg.

- Han var veldig engasjert og alltid til å stole på. Hvis han hadde muligheten, stilte han alltid, forteller Jan Pedersen, kollega av omkomne Terje Brueland (32), til Dagbladet.no.

- Terje var alltid den første på plass, supplerer brigadesjef Ola Kluge.

Som deltiddansatt i det lokale brannkorpset visste Terje Brueland godt hvor farlig kullos kan være. Likevel var det trolig dette som tok tidlig av han, samboeren Anita Wathne (31), og som samtidig skadet åtte andre.

- Det er trist, forferdelig trist, og helt uforklarlig. Vi tenker særlig på barna deres, sier kollegaene.

Til vanlig jobbet Terje Brueland i farens betongfirma. Familien til de omkomne var, ifølge kollegaene, stor og viktig for dem. De tre guttene på to, sju og tolv blir nå tatt vare på nær av familie.

- De må være der hvor de har de beste fangene de kan sitte på, hos de som kan tørke tårene deres, og gi dem den beste trøsten de kan få. Nå vil vi finne ut hvordan vi best kan hjelpe ungene senere, sier ordfører Olaug Vervik Bollestad til Dagbladet.no.