- Terje Wiik en myk mann

TRONDHEIM (Dagbladet): Den utenlandske kvinnen ønsket ømhet, Terje Wiik ville bare ha sex. Derfor avsluttet hun forholdet til den «sjarmerende, hyggelige og interessante» nordmannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rettsforhandlingene i giftdrapsaken i Trondheim byrett fortsatte i dag med opplesning av politiavhøret av en 39 år gammel, utenlandsk kvinne.

Kvinnen kom til Trondheim sommeren 1998, for å besøke en slektning. Under en hyttetur til kysten møtte hun Terje Wiik, som var på motorsykkeltur.

Hun ble sjarmert av Terje Wiik, som i følge kvinnen snakket engelsk svært godt.

De drakk en del, men ble ikke fulle. Hun sier hun ikke ble forelsket i ham, verken denne kvelden eller seinere.

Konjakk og samleie

Tilbake i Trondheim ble det en tur på byen, med påfølgende nachspiel hjemme hos sivilingeniøren som den samme sommeren puttet thallium i drikkevarene til ekskjæresten Inger Lise Bakken.

Wiik spanderte konjakk, de drakk en flaske, ble fulle og hadde samleie, på begges initiativ, forteller den 39 år gamle kvinnen til politiet.

Etter at hun reiste tilbake til hjemlandet, fortsatte kontakten med Terje Wiik. Han ringte henne som regel daglig fra jobben. Seinere på sommeren kom kvinnen tilbake til Trondheim og dro på ferie til Nord-Norge med mannen hun hadde møtt.

Fridde

I løpet av norgesoppholdet viste Wiik henne et bilde av ekskjæresten Inger Lise Bakken, men hun tror ikke at han fortalte henne annet som kan ha interesse for saken.

Kvinnen møtte Wiik nok en gang i Oslo ved slutten av måneden. Wiik ville ha sex hele tiden, forteller hun, og kvinnen følte dette som belastende og ubehagelig. Wiik skal også ha fridd til kvinnen, noe hun trodde var en spøk, siden de knapt kjente hverandre.

Nesten gang de møttes igjen var i kvinnens hjemland, om høsten.

Wiik ville ha sex med det samme, sier kvinnen. Selv ønsket hun mer ømhet, men Wiik var bare ute etter sex. De hadde sex på hans betingelser, kort og hardt.

Seinere på høsten fortsatte Wiik å ringe henne og han inviterte henne igjen til Trondheim, men kvinnen hadde fått et negativt forhold til sivilingeniøren og hans sexønsker.

- Hvis hun ikke ville ha sex, trengte hun ikke komme, skal Terje Wiik ha sagt til henne.

«En myk mann»

Kvinnen ville avslutte forholdet, men Terje Wiik fortsatte å ringe. Han sa at han var glad i henne, og at han hadde problemer med tidligere kjæreste, men kvinnen ønsket ikke å bli involvert i Wiiks problemer med ekskjæresten.

Kvinnen var aldri forelsket i Wiik, forklarer hun til politiet, men han var en sjarmerende, hyggelig og interessant person.

Hun karakteriserer ham som «en myk mann», og la ikke merke til at han hadde flere sider ved sin personlighet.

Da hun fikk vite om thalliumsaken, fikk kvinnen testet om hun er thalliumforgiftet. Testen var negativ.