- Terje Wiik en sytekopp

TRONDHEIM (Dagbladet): - Jeg fikk en følelse av at Terje Wiik er en sytekopp, sier politiførstebetjent Hans Vikhals som har ledet etterforskningen av thalliumsaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Tilstanden hans gikk opp og ned som en jojo, forteller etterforskeren i Trondheim byrett. Seinere i dag skal retten høre vitneprov fra blant andre Lars Wiik, tiltaltes bror.

Etter politiførstebetjentens forklaring tok tiltalte sjøl ordet, for første gang denne uka.

Forferdelig sjokk

- Det var et forferdelig sjokk å få høre at Inger Lise var død. Jeg valgte da å tilstå, jeg kunne ikke leve med det faktum om at jeg var ansvarlig for dette, sier Wiik om hvorfor han erkjente å ha forgiftet ekskjæresten, i et politiavhør 23. februar i fjor.

Politiførstebetjent Vikhals fortalte i retten om sine inntrykk av tiltalte:

- Han var ikke alltid i så dårlig form som han ga uttrykk for. Han ble ofte i bedre form når han kom ut i transportbilen og fikk seg en røyk.

- I utgangspunktet nektet han for enhver kjennskap til saken. Ganske tidlig knyttet vi bestillingen av thallium opp til ham som person. Han erkjente å ha mottatt stoffet, men prøvde forklaringer om at det var så farlig at han kastet det. Han forsøkte å bruke påvisningen av thallium som en brekkstang for å komme seg ut av varetektsfengsel, sier etterforskeren, og forteller at tilståelsen kom helt frivillig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer