- Terje Wiik er farlig!

TRONDHEIM (Dagbladet): - Jeg er 100 prosent overbevist om at han mente å ta livet av henne den siste gangen han forgiftet henne. Det var hevn og muligens sjalusi. Det var han som skulle vinne krigen, sier giftofferets søster, Brynhild Bakken Kvernmo, i Trondheim byrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Terje Wiik er farlig! sa Inger Lise Bakken til søsteren. Hun fryktet at drapstiltalte hadde hatt noe i drikkevarene hennes.

- Jeg vet hun var redd ham. Hun passet hele tida på at døra var låst, forteller søsteren i retten.

Straffesaken mot Terje Wiik fortsetter i dag med vitneavhør. Første vitne er avdøde Inger Lise Bakkens søster Brynhild som fortsetter forklaringen hun startet på i går.

- Inger Lise skiftet lås tre-fire ganger. Hun var nærmest hysterisk i forhold til døra. Vi var veldig redde, sier søsteren.

I familien snakket de om at Terje Wiik kunne gjort noe med drikkevarene. Et kjellervindu var knust og Bakken fryktet at Wiik hadde vært inne i leiligheten hennes.

- At hun fryktet for livet sitt, var det noe hun sa flere ganger? spør statsadvokat Arne K. Uggerud.

- Det var noe vi visste hele tida, fortsetter søsteren.

På statsadvokatens oppfordring gir hun denne karakteristikken av tiltalte:

- Han har ikke evne til å bry seg om, til å interessere seg for andre folk. Han snakker bare om det han sjøl er interessert i. Hvis andre snakker om noe annet, går han bare fra samtalen. Han er bare glad i seg sjøl, sjølopptatt, egoistisk, er veldig sjølsikker og har overdrevet tro på seg sjøl.

Søsteren Brynhild gjorde også notater om søsterens sykdom. I retten leser hun fra disse notatene, som dokumenterer Inger Lises marerittaktige sykdomsforløp, med uforklarlige, sterke smerter fra det som skulle vise seg å være thalliumforgiftning, påført henne av tiltalte Terje Wiik.

Søsteren har også skrevet et notat med tittelen «Dokumentasjon vedrørende psykopaten» som hun også leser fra. Notatene gjengir telefonsamtaler som søsteren har overhørt:

«Det finnes mange vitner (...) Mange trusler og evinnelig plaging (...) I går ørten telefonsamtaler (...)

Kaller henne ludder. Hun spør om han har tenkt å ta knekken på henne fullstendig (...) Hun sier: Vær så snill, det er slutt, du kan ikke holde på sånn og plage meg (...) La meg være i fred, vær så snill. Du skremmer vettet av meg. Jeg vil ikke snakke mer med deg, jeg orker ikke. Jeg var livredd deg, følger meg forfulgt. Du skremte vettet av meg, og jeg er redd for livet mitt.»

Søsteren Brynhild Bakken Kvernmo leser fra notater hun har gjort før hun kom til rettssalen:

- Terje Wiik lyver så han tror det sjøl, han er avhengig av å ha kontroll over alt rundt seg. En slik person vil alltid være farlig. Vi må alle ta hensyn til andre folk og at andre folk har andre ønsker, en kan ikke kontrollere andres liv. Derfor vil han bestandig være farlig. Når håret faller av på folk, da er det ganske ille. Terje Wiik ser dette og vet at han gjort det, så sier han til henne at det har ikke har noe med ham å gjøre.

Tiltalte Terje Wiik lukker fortsatt øynene og opplever tydelig ubehag når han lytter til forklaringene fra Inger Lise Bakkens nærmeste familie.