Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Terje Wiik hadde lommene fulle

Pågrepet med mellom 70- og 80.000 kroner.

TATT: Her blir giftdrapdømte Terje Wiik kjørt i land fra danskebåten i Kristiansand - av politiet, i sin brors lånte Opel. Foto: Tor Erik Schrøder
TATT: Her blir giftdrapdømte Terje Wiik kjørt i land fra danskebåten i Kristiansand - av politiet, i sin brors lånte Opel. Foto: Tor Erik Schrøder Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Det melder Aftenposten.no. 

Mandag ble den giftdrap dømte Terje Wiik (61) pågrepet da ferga fra Danmark la til kai i Kristiansand. Da var det ti dager siden han skulle vært tilbake i Ila landsfengsel - etter sin 24. permisjon.

Nå skriver Aftenposten.no at Wiik hadde mellom 70- og 80.000 kroner på seg da han ble pågrepet. I tillegg til norske kroner hadde han også flere tusen euro og dollar med seg.

Sammen med opplysninger om at Wiik forsøkte å få tak i et veikart på ferga, gjør dette at politiet ikke fester lit til påstanden om at han ville vende tilbake til fegslet frivillig.

Wiik er dømt for å ha forgiftet sin ekskjæreste Inger Lise Bakken (40) med thallium i 1998. Året etter døde hun av skadene etter å ha vært gjennom det som beskrives av familien som et smertehelvete. Wiik ble dømt til 21 års fengsel.

Til Aftenposten.no forklarer Wiik hvorfor han bestemte seg for dra til Den europeiske menneskerettighetsdomstolen i sin brors lånte Opel: Det andre avslaget på søknaden om åpen soning.

- Jeg hadde fått jobb utenfor fengslet, og kunne begynne på dagen. Men kriminalomsorgen sa nei etter å ha sittet med søknaden i 12 måneder. Da toppet det seg litt for meg. Jeg tenkte: «Skal jeg være enda lenger her?», sier Wiik.
 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media