Terje Wiik kreves for 3,3 mill.

Giftdrapsdømte Terje Wiik kreves for totalt 3,3 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aktor la torsdag ned påstand om 21 års fengsel og ti års sikring for giftdrapsmannen Terje Wiik (52).

Aktor, statsadvokat Arne K. Uggerud, mente i tillegg at Wiik må betale 400.000 kroner i saksomkostninger, melder Adresseavisens nettutgave.

- I denne saken finnes det overhodet ingen formildende omstendigheter, bare skjerpende. Derfor må Terje Wiik dømmes til lovens strengeste straff, 21 års fengsel, sa Uggerud i sin prosedyre.

Fredag er siste dag av giftsaken i Frostating lagmannsrett. Da er det klart for prosedyrer fra forsvarer Trygve Staff og de etterlattes bistandsadvokat Mette Skoklefald. Dom faller neste onsdag.

Wiik ble onsdag funnet skyldig i å ha drept sin tidligere kjæreste Inger Lise Bakken med gift.

Drapsofferets etterlatte

De etterlatte etter Inger Lise Bakken krever til sammen 2,9 millioner kroner av Terje Wiik, i tillegg til aktors påstand om at han må betale 400.000 kroner i saksomkostninger. Det totale kravet mot Wiik er dermed på 3,3 millioner kroner.

Det er bistandsadvokat Mette Skoklefald som torsdag fremmet kravet på 2,9 millioner kroner. På vegne av de to barna til avdøde har hun fremmet krav om erstatning og oppreisning på 2,5 millioner kroner. I tillegg krever hun at Terje Wiik skal betale 200.000 kroner til hver av foreldrene, melder TV 2.